Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Κίνα: Αμερικανικά μπαλόνια μεγάλου ύψους παραβίασαν τον εναέριο χώρο της περισσότερες από...

Κίνα: Αμερικανικά μπαλόνια μεγάλου ύψους παραβίασαν τον εναέριο χώρο της περισσότερες από 10 φορές από την αρχή του 2022

18
0

Η Κίνα δήλωσε σήμερα ότι αμερικανικά μπαλόνια μεγάλου ύψους πέταξαν μέσα στον εναέριο χώρο της χωρίς άδεια περισσότερες από 10 φορές από την αρχή Ιανουαρίου 2022.

Οεκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο, δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτηθείς πώς η Κίνα απάντησε στις υπερπτήσεις αυτές, ο Ουάνγκ δήλωσε πως η απάντηση της Κίνας σε τέτοια επεισόδια είναι υπεύθυνη και επαγγελματική.

Ο ισχυρισμός αυτός της Κίνας διατυπώνεται αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα αυτό για το οποίο λένε πως ήταν ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Το Πεκίνο λέει πως το μπαλόνι ήταν ένα αερόπλοιο μη στρατιωτικών ερευνών και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για υπερβολική αντίδραση.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταρρίψει στη συνέχεια τρία άλλα ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AF

Πηγή: newsone.gr