Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κλειστή σήμερα η Νομική του ΑΠΘ λόγω της πτώσης φοιτητή από όροφο...

Κλειστή σήμερα η Νομική του ΑΠΘ λόγω της πτώσης φοιτητή από όροφο – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για το περιστατικό

109
0

Ο τραυματισμός του φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, που έπεσε χθες το μεσημέρι από παράθυρο ορόφου σε ώρα μαθήματος, σόκαρε την κοινότητα του ακαδημαϊκού ιδρύματος και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Οφοιτητής νοσηλεύεται, με κατάγματα στο χέρι και στο πόδι, στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στη Νομική Σχολή.

Να σημειωθεί ότι ο άτυχος φοιτητής καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχαν ελεύθερα καθίσματα. Οι φοιτητές που παρακολουθούσαν το μάθημα ήταν υπεράριθμοι λόγω συγχώνευσης τμημάτων.

Ο κοσμήτορας της Νομική Σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης, έστειλε μήνυμα στους φοιτητές του, με το οποίο τους διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος και το προσωπικό της Σχολής κάνουνε ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες φοίτησης.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές στην πρυτανεία του ΑΠΘ. Θα διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση των πανεπιστημίων η οποία, όπως καταγγέλλουν, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συμφοιτητή τους.

Το μήνυμα του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής:

«Αγαπητές και αγαπητοί μας,

Σας γράφω για να σας ανακοινώσω ότι ο συμφοιτητής σας είναι, ευτυχώς, καλά στην υγεία του. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα, βρίσκεται στα χέρια των καλύτερων συναδέλφων μας ιατρών καθηγητών και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Αύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα όλη την ημέρα, ούτε με φυσική παρουσία στη Σχολή, ούτε διαδικτυακά, δεδομένου του γεγονότος που συνέβη σήμερα, το οποίο – τύχη αγαθή – δεν είχε τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει.

Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι τόσο εγώ όσο και όλο το προσωπικό της Σχολής μας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σας διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φοίτησης.

Ο Κοσμήτορας

Παναγιώτης Γκλαβίνης»

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, δευτεροετής φοιτητής της Νομικής ΑΠΘ, ο οποίος περιέγραψε την ένταση που επικράτησε όταν ο φοιτητής έπεσε στο κενό.

«Ήμουν μέσα στην αίθουσα και άρχισε να γίνεται φασαρία. Δεν ήμουν κοντά στο παιδί, η αίθουσα ήταν γεμάτη, σε σημείο που κάθονταν παιδιά κάτω. Ξαφνικά πήγε να ξεκινήσει το μάθημα και γίνεται φασαρία, η καθηγήτρια ρώτησε γιατί έγινε αυτή η φασαρία και της απάντησαν ότι έπεσε ένα παιδί από τον 3ο όροφο».

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα υπήρχαν 150 άτομα, ενώ χωράει μόνο 80.

«Δυστυχώς το μάθημα γίνεται υπό τέτοιες συνθήκες. Έχουν γίνει αναφορές από τα παιδιά ότι είναι μία κατάσταση γνωστή».

Με πληροφορίες από thestival, mega

Πηγή: newsone.gr