Απαράδεκτη κακοποίηση αδέσποτου σκύλου στον Βόλο προκαλεί αντιδράσεις

Απαράδεκτη κακοποίηση αδέσποτου σκύλου στον Βόλο προκαλεί αντιδράσεις


Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα περίπτωση κακοποίησης ζώου που σημειώθηκε χθες το πρωί στον Βόλο. Ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκε κατακρεουργημένος μέσα σε μια πυλωτή πολυκατοικίας, κοντά σε πάρκο και σχολεία. Η σορός του ζώου εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος, φέρνοντας πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά του.

Οι αρχές αναζητούν τον ή τους δράστες της αποτρόπαιας πράξης, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους. Ο κτηνίατρος Γιώργος Καλτσάς, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει τη διαδικασία περισυλλογής του άτυχου ζώου, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Το συγκεκριμένο χτύπημα δείχνει “γνώση”», ανέφερε, εξηγώντας πως το τραύμα δεν μπορεί να έχει προκληθεί από άλλο ζώο.

«Δεν γίνεται κάτι τέτοιο να έχει προκληθεί από άλλο ζώο. Το ζώο δέχθηκε τα χτυπήματα σε ένα κεντρικό σημείο της πλατείας που συνήθως έχει παιδιά, διασχίζοντας κάποια μέτρα μέχρι να καταλήξει στην πυλωτή», πρόσθεσε ο κτηνίατρος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το περιστατικό συνέβη γύρω στη μία παρά τέταρτο, με την οργάνωση της επίθεσης να υποδεικνύει ότι ο δράστης έχει προηγούμενη εμπειρία.

«Αυτό το χτύπημα είναι σε καίριο σημείο που προκαλεί θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Γιώργος Καλτσάς, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί μπροστά του. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στην κοινότητα, που αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις.

Πηγή: newsbeast.gr