Διαμάχη μεταξύ αλλοδαπής και δημάρχου Τήλου για παρατηρήσεις σχετικά με πρόσφυγες στο λιμάνι

Διαμάχη μεταξύ αλλοδαπής και δημάρχου Τήλου για παρατηρήσεις σχετικά με πρόσφυγες στο λιμάνι


Μια αλλοδαπή κάτοικος της Ρόδου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου ενάντια στη δήμαρχο Τήλου, Μαρία Καμμά. Η μήνυση σχετίζεται με ένα περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, κατά την άφιξη μεταναστών στο λιμάνι της Τήλου. Στο επίκεντρο της υπόθεσης καταγράφηκε μια δήλωση της δημάρχου που φέρεται να είπε «να τους πετάξουμε στη θάλασσα», ενώ η γυναίκα κατέγραφε το περιστατικό σε βίντεο.

Η μηνύτρια, μέσω του δικηγόρου της Γιώργου Βήτα, ζήτησε την ποινική δίωξη και τιμωρία της δημάρχου για διάφορα αδικήματα, που περιλαμβάνουν εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στο βίντεο που δημοσίευσε η ίδια, ακούγεται η δήμαρχος να της απευθύνει απειλητικά λόγια.

Η γυναίκα ανέφερε ότι βρισκόταν με δύο φίλους της από τη Γαλλία στο λιμάνι του νησιού και παρακολουθούσε την αποβίβαση προσφύγων από σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Ήταν σοκαρισμένη από την εικόνα των ανθρώπων που αποβιβάζονταν και ρώτησε τη δήμαρχο τι συνέβαινε και ποιοι ήταν αυτοί οι πρόσφυγες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η δήμαρχος φαίνεται να αντέτεινε με ενοχλημένο τόνο και να αντέδρασε με επιθετικότητα στην ερώτηση της γυναίκας. Ακολούθως, η δήμαρχος άρχισε να βιντεοσκοπεί την αλλοδαπή, την οποία κατηγόρησε για πράξεις που δεν είχε διαπράξει, συμπεριλαμβανομένων διαρροών από το υλικό που κατέγραψε.

Η τουρκική πρεσβεία προχώρησε σε διάψευση της πληροφορίας ότι η μηνύτρια εργάζεται εκεί.

Πηγή: newsbeast.gr