Δηλώσεις αθωότητας από γιατρό κατηγορούμενο για υπερσυνταγογράφηση μέσω ΕΟΠΥΥ

Δηλώσεις αθωότητας από γιατρό κατηγορούμενο για υπερσυνταγογράφηση μέσω ΕΟΠΥΥ


Αθώος δηλώνει ο γιατρός, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων μέσω του ΕΟΠΥΥ. Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης 17/10, ισχυρίστηκε ότι κατά την περίοδο που ήταν σε σοβαρή κατάσταση, εκδόθηκαν 159 συνταγές με το IP του.

Ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιούσε το σύστημα συνταγράφησης στο όνομά του. «Το λάθος είναι του ΕΟΠΥΥ», είπε και πρόσθεσε ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη επικοινωνία από τον οργανισμό, ούτε τηλεφωνικά ούτε γραπτά. «Έχω έγγραφο από τον ΕΟΠΥΥ μέσω δικαστικού επιμελητή, το οποίο αναφέρει ότι είχα παραλείψει να απαντήσω σε κλήσεις τους», εξήγησε.

Σημείωσε επίσης ότι αφορούσε 70 συναλλαγές, ενώ αναφέρθηκε σε 200 περιπτώσεις που είχαν λάθος κωδικό, επικαλούμενος ότι οι ασθενείς ενημερώθηκαν ότι οι συνταγές δεν ήταν “κλεμμένες”. Ο γιατρός δήλωσε ότι δεν μπορεί να γράψει φάρμακα άλλης ειδικότητας και παραδέχθηκε τη συνεργασία του με ένα φαρμακείο μέσω ανταλλαγής συνταγών, όπως πολλοί άλλοι.

«Το λάθος είναι του ΕΟΠΥΥ, από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου, όταν ήμουν σε κατάσταση που κινδύνευα, εκδόθηκαν 159 συνταγές με το δικό μου IP», δήλωσε και κατέληξε, «θα αποκαλύψω τα κυκλώματα».

Πηγή: newsbeast.gr