Η Συζήτηση για την Παραβατικότητα των Ρομά και οι Ακρότητες της Εγκληματικότητας

Η Συζήτηση για την Παραβατικότητα των Ρομά και οι Ακρότητες της Εγκληματικότητας


Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» συζητήθηκε το ζήτημα της παραβατικότητας των Ρομά, με τη συμμετοχή του αστυνομικού αναλυτή Σταύρου Μπαλάσκας. Ο ίδιος τόνισε ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εκδίκαση τέτοιων περιπτώσεων, διότι οι καταυλισμοί των Ρομά λειτουργούν ως άβατο και οι αστυνομικοί συχνά εγκαταλείπουν τις καταδιώξεις όταν φτάνουν σε αυτούς.

Ο Μπαλάσκας σημείωσε: «Μας φόβιζαν ότι αν μιλήσουμε για τους Ρομά και την εγκληματικότητα θα μας πουν ρατσιστές». Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο, προτείνοντας στην κυβέρνηση να επενδύσει στην κατασκευή περισσότερων φυλακών, λέγοντας: «Χτίστε κι άλλες φυλακές, τι να κάνουμε να τους αφήσουμε έξω επειδή γεμίσαν οι φυλακές;».

Τέλος, προχώρησε σε εκτιμήσεις για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, δηλώνοντας: «Τώρα θα τους πάμε αίμα, θα τους πάμε αίμα τώρα, θα γίνονται επιχειρήσεις, θα δουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους, θα τα κόψουμε αυτά τα πραγματάκια».

Πηγή: newsbeast.gr