Λουκέτο σε λούνα παρκ στα Γρεβενά μετά την αποκάλυψη παράνομης πιστοποίησης παιχνιδιών

Λουκέτο σε λούνα παρκ στα Γρεβενά μετά την αποκάλυψη παράνομης πιστοποίησης παιχνιδιών


Λουκέτο έβαλαν οι Αρχές σε λούνα παρκ που λειτουργούσε στα Γρεβενά στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης, το οποίο είχε λάβει άδεια από τον τοπικό δήμο. Στον φάκελο της αδειοδότησης περιλάμβανε έγγραφο πιστοποίησης για τα παιχνίδια του από μια εταιρεία που είχε αναστείλει τη δραστηριότητά της. Αυτή η αναστολή έγινε μετά από την εμπλοκή της στην υπόθεση του θανάτου ενός 19χρονου στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Την Δευτέρα 14/10, στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” του Mega, επισημάνθηκε ότι το κλείσιμο του λούνα παρκ προήλθε από την καταγγελία του πατέρα του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές για την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης. Ο δήμος, βάσει αυτών των πληροφοριών, προχώρησε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας μετά την ενημέρωση από τον εισαγγελέα.

Ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του Γιάννη, δήλωσε ότι οι πιστοποιήσεις που προσκομίστηκαν στον δήμο σχετίζονται με την εταιρεία της οποίας η αδειοδότηση είχε ανακληθεί. “Ο δήμος δεν είδε, δεν άκουσε και προχώρησε στην αδειοδότηση. Το υπουργείο έχει κοινοποιήσει έγγραφο για την ανάκληση σε όλη την ελληνική επικράτεια”, πρόσθεσε ο Καμπαϊλής, τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή και ευθύνη από τους τοπικούς φορείς.

Η Αστυνομία αντέδρασε άμεσα ενημερώνοντας τον εισαγγελέα, ο οποίος υπέδειξε τη σφράγιση του λούνα παρκ. “Όλοι ήξεραν εκτός από τον δήμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι εξελίξεις για την υπόθεση του θανάτου του 19χρονου αναμένονται, καθώς πρόκειται να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

“Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί μία λύση για την τραγωδία που ζήσαμε. Ο δήμος, όπως και κάθε άλλος, έχει την ευθύνη. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση του ‘δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα'”, κατέληξε ο Καμπαϊλής.

Πηγή: newsbeast.gr