Ντελιβεράς Θύμα Βίαιης Ρατσιστικής Επίθεσης Μετά Από Συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ντελιβεράς Θύμα Βίαιης Ρατσιστικής Επίθεσης Μετά Από Συλλαλητήριο στην Αθήνα


Ο ντελιβεράς Μοχάμεντ Ασλάμ κατήγγειλε ότι δέχθηκε βίαιη επίθεση από τρεις άγνωστες άτομα, που είχαν ρατσιστικά κίνητρα. Η καταγγελία του δημοσιεύθηκε στη σελίδα της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (KEΕΡΦΑ) και σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε συλλαλητήριο για τον Μοχάμεντ Καμράν, έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής, του οποίου η σορός βρέθηκε στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα που αποχωρούσε από το συλλαλητήριο στις 12 Οκτωβρίου, ο Μοχάμεντ Ασλάμ, μαζί με άλλους συναδέλφους του, δέχθηκε επίθεση κοντά στη γέφυρα Ροσινιόλ στα Σεπόλια. Όπως αναφέρει, ένα άσπρο αυτοκίνητο σταμάτησε κοντά του και τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό άρχισαν να τον βρίζουν.

Στη συνέχεια, οι τρεις άνδρες τον ακολούθησαν και, όταν το φανάρι έγινε κόκκινο, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και του επιτέθηκαν ομαδικά. Περιγράφει τη βία της επίθεσης, αναφέροντας ότι οι επιτιθέμενοι τον χτυπούσαν επανειλημμένα στο πρόσωπο και το κεφάλι με σιδηρογροθιές, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς και σπάζοντας το κράνος του. Μετά την επίθεση, οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Άτομα που βρέθηκαν στην περιοχή κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ενώ ο Μοχάμεντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου παρέμεινε για μία ημέρα και υποβλήθηκε σε ράμματα στο κεφάλι και το πηγούνι, καθώς και σε αποκατάσταση σπασμένων δοντιών. Αναφέρει επίσης ότι δέχθηκε ρατσιστικές ύβρεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τιμωρία των υπευθύνων.

«Ζω 18 χρόνια στην Ελλάδα, είμαι εργάτης. Αυτές τις μέρες, κάνουμε απεργία για τα δικαιώματά μας. Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ζώα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ασλάμ, απαιτώντας δικαιοσύνη για την επίθεση που υπέστη.

Πηγή: newsbeast.gr