Ανησυχία προκαλούν τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση των λυμάτων της Αττικής, καθώς το ιικό φορτίο εμφανίζεται να είναι Σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Την εικόνα αυτή μετέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μιλώντας για τα μέχρι τώρα δεδομένα της πανδημίας αλλά και τις προβλέψεις για το επόμενο διάστημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, από την την εκκίνηση της λειτουργίας του λιανεμπορίου και ύστερα εμφανίστηκε μία μικρή πτώση στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, το οποίο αυξήθηκε αισθητά για αρκετούς λόγους τις τελευταίες ημέρες.

Σχολιάζοντας σχετικά, σημείωσε πως είναι δύσκολο να εντοπιστεί η αιτία της αύξησης αυτής, αναφέροντας ως παραδείγματα τους συνωστισμούς, το άνοιγμα δραστηριοτήτων κ.α. «Η αύξηση που εντοπίζεται στην Αττική, δεν μας οδηγεί σε καμμία χαλάρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας τα δώσει μία εξήγηση, μίλησε για τις μετακινήσεις που γίνονται, τα σχολεία αλλά και τους συνωστισμούς σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους έχει αυτό το αποτέλεσμα, κάτι που εντοπίζεται όπως είπε και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία. Το Ισραήλ από την πλευρά του, σημείωσε, έχει υψηλά επίπεδα εμβολιασμού που εξισορροπεί τις αρνητικές επιδράσεις των δραστηριοτήτων αυτών.Τα δεδομένα των μετρήσεων θα δοθούν στον ΕΟΔΥ, ενώ πιθανόν θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα.

Πηγή: newsone.gr