Το δικό της εμβόλιο μέχρι τον Απρίλιο σχεδιάζει να αποκαλύψει η Τουρκία, ανέφερε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο τοπικό μας εμβόλιο. Σχεδιάζουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά μέχρι τον Απρίλιο το αργότερο¨, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στην Εθνοσυνέλευση.

Η Τουρκία ακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το εμβόλιο στην Κίνα, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, συνέχισε ο Ερντογάν.

Έχουμε ήδη δώσει προπαραγγελίες για μερικά από αυτά. Ελπίζουμε να έχουμε τις πρώτες δόσεις των εμβολίων μέχρι το τέλος αυτού του μήνα», είπε.

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας θα εμβολιαστούν πρώτοι.

Τα εμβόλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για το κοινό καλό της ανθρωπότητας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές και τα εμπορικά συμφέροντα, πρόσθεσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Θεωρούμε ότι δεν έχει κανένα νόημα για μεμονωμένες χώρες να θωρακιστούν προτού όλος ο κόσμος ελευθερωθεί από την απειλή της επιδημίας», είπε αφήνοντας αιχμές για τα ανεπτυγμένα έθνη.

Οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου προχωρούν ομαλά, χωρίς κανένας από τους εθελοντές να έχει παρουσιάσει παρενέργειες, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές.

Μέχρι σήμερα, 44 εθελοντές συμμετέχουν στην Φάση Ι των δοκιμών του τουρκικού εμβολίου ERUCOV-VAC.

cnn.gr

Πηγή: newsone.gr