Η Ρωσία βρίσκεται σε ανάλογες διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία και τη Γαλλία – Έως και 10.000.000 δόσεις θα παραχθούν επί ιταλικού εδάφους μέχρι το τέλος του έτους

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπέγραψε συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία Adienne, που έχει την έδρα της στην Ελβετία, για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, Sputnik V, στην Ιταλία.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιταλορωσικό εμπορικό επιμελητήριο, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής του Sputnik V στην Ευρώπη, ενώ η ιταλική παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Το ιταλορωσικό εμπορικό επιμελητήριο επισημαίνει ότι ελπίζει πως 10.000.000 δόσεις του Sputnik V θα μπορούν να παραχθούν στην Ιταλία έως το τέλος του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και για ανάλογες συμφωνίες σε Γερμανία και Γαλλία.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στη ΕΕ, με τη Μόσχα να αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τις δυτικές εταιρείες στη μεγέθυνση της παραγωγής του εμβολίου της, μολονότι το ανέπτυξε με μεγάλη ταχύτητα.

Το Sputnik V βρίσκεται ακόμη σε φάση ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ μέχρι την χρήση του στις 27 χώρες-μέλη.

Πηγή: newsone.gr