Ψεύτικες νοσοκόμες που ισχυρίζονται ότι έχουν σταλεί για να κάνουν εξετάσεις για τον κορονοϊό πηγαίνουν στα σπίτια των ανθρώπων και ληστεύουν τα θύματά τους, προειδοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου στις 9 Δεκεμβρίου.

Οι στόχοι είναι συχνά ηλικιωμένοι που ζουν μόνα τους, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι “συνήθως δύο κυρίες ηλικίας μεταξύ 25 και 30 ετών είναι οι δράστριες. Έχουν σκούρα μαλλιά και συχνά φορούν γάντια και μάσκες προσώπου”.

Μία νοσοκόμα κάνει ένα τεστ κορονοϊού στο θύμα στο μπάνιο (με ακατάλληλο υλικό και σε κακές συνθήκες, σημείωσε η αστυνομία), ενώ η άλλη νοσοκόμα ψάχνει στο υπόλοιπο σπίτι για χρήματα και τιμαλφή τα οποία θα κλέψει.

Τέτοια εγκλήματα έχουν καταγραφεί σε αρκετές επαρχίες του Βελγίου.

Στο Λίμπουργκ, ο εισαγγελέας δημοσίευσε εικόνες δύο υπόπτων τον Ιούλιο, αφού έκαναν αρκετές απόπειρες ληστείας σε μια μέρα, δύο από τις οποίες ήταν επιτυχημένες.

Μετά την κλοπή τραπεζικών καρτών, οι ψεύτικες νοσοκόμες κάλεσαν τα θύματα και παρουσιάστηκαν ως τραπεζικοί υπάλληλοι που ήθελαν να τους βοηθήσουν μπλοκάρουν τις κάρτες τους, ζητώντας τους να πουν τους κωδικούς τους γι΄αυτό τον σκοπό, ανέφερε η αστυνομία.

Οι ψεύτικες νοσοκόμες δεν είναι η μόνη απάτη που σχετίζεται με τον κορονοϊό. Μια 13μελή διαδικτυακή συμμορία που είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 46 θύματα, κλέβοντας 150.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, συνελήφθη πριν από λίγο διάστημα, σύμφωνα με το Brussels Times.

 News247.gr.

Πηγή: newsone.gr