Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Κορονοϊός-Βρετανία: Νέο rapid test με αποτελέσματα μέσα σε 20 δευτερόλεπτα

Κορονοϊός-Βρετανία: Νέο rapid test με αποτελέσματα μέσα σε 20 δευτερόλεπτα

103
0

Ένα τεστ 20 δευτερολέπτων για την ανίχνευση του κορονοϊού εγκρίθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Υγείας της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία διανομής του προϊόντος ,εγκαινιάζοντας ένα σύστημα ελέγχου που, όπως υποστηρίζει, μπορεί να χρησιμοποιείται στα αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι τα rapid tests θεωρούνται βασική αρχή στον οδικό χάρτη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την άρση του lockdown, έχουν εκφραστεί, ωστόσο, ανησυχίες σε σχέση με την ακρίβεια των υφιστάμενων ανοσοχρωματογραφικών δοκιμών πλευρικής ροής.

Το τεστ Virolens, το οποίο παρασκευάζει η βρετανική νεοφυής επιχείρηση iAbra σε συνεργασία με την TT Electronics, δοκιμάστηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου και χρησιμοποιεί φαρυγγικό μάκτρο για τη συλλογή σιέλου.

  • υλλογή σιέλου.

    Η Histate, η εταιρεία διανομής του τεστ, ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει άμεσα έπειτα από την έγκρισή του από την Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ προσβλέπει σε ευρύτερη κυκλοφορία του κατά τους επόμενους μήνες.

    Σύμφωνα με την συγκεκριμένη εταιρεία, , οι δοκιμές έχουν δείξει ότι το τεστ έχει 98,1% ευαισθησία, που σημαίνει ότι βγάζει λιγοστά λανθασμένα αρνητικά αποτελέσματα και 99,7% ακρίβεια, που σημαίνει ότι βγάζει λίγα λανθασμένα θετικά αποτελέσματα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

    enikos.gr

Πηγή: newsone.gr