Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κουτσούμπας: «Μόνο στη Μύκονο δεν βάζετε ανεμογεννήτριες – Έπαψε να είναι το...

Κουτσούμπας: «Μόνο στη Μύκονο δεν βάζετε ανεμογεννήτριες – Έπαψε να είναι το νησί των Ανέμων;» -Βίντεο

212
0

Η αναφορά του γγ γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή στις ανεμογεννήτριες και στο νησί των ανέμων.

Στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα αναφέρθηκε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είναι τραγική ειρωνεία την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος η χώρα και ο λαός να δοκιμάζονται από καταστροφικές πυρκαγιές» είπε στη Βουλή ο κ. Κουτσούμπας κάνοντας παράλληλα στην ομιλία του και ιδιαίτερη αναφορά στη Μύκονο. «Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες… Γιατί άραγε; Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;».

Μίλησε για ένα «διαρκές προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει την υπογραφή όλων όσοι κυβέρνησαν καθώς καμία κυβέρνηση δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, ενώ όλες ενίσχυσαν την εμπορευματοποίηση της γης. Τελικά, το προσάναμμα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις συνέπειές τους μέσα σε αυτό το σύστημα είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προέτρεψε την κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις πυροσβεστών. «Ακόμα και αυτή τη στιγμή, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πάρτε μέτρα, κάνετε τα αυτονόητα: εξασφαλίστε ακόμα και έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, προχωρήστε τώρα στις αναγκαίες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα 4.000 κενά στους μόνιμους πυροσβέστες και τα 1.500 κενά επιστημονικού προσωπικού στη Δασική Υπηρεσία. Ψηφίστε την τροπολογία που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και των εποχικών πυροσβεστών. Προχωρήστε άμεσα στην καταγραφή των ζημιών, στην αποκατάσταση και την αποζημίωση των πληγέντων» προσέθεσε ο γ.γ του ΚΚΕ.

real.gr

Πηγή: newsone.gr