Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώων καταγράφηκε στην Κρήτη.

Πρόκειται για δύο μικρά σκυλάκια, τα οποία άγνωστος πυροβόλησε και άφησε να πεθάνουν μέσα σε μία σακούλα σκουπιδιών. Ωστόσο, το ένα σκυλάκι επέζησε, αν και με σοβαρά τραύματα.

Τα όσα ακολούθησαν περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων, που δημοσιεύει το zarpanews.gr

«Νωρίς το απόγευμα, η Πρόεδρος του συλλόγου μας, δέχτηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη μας, που είχε πάει περίπατο στην περιοχή των Περιβολίων και άκουσε ουρλιαχτά μικρού σκύλου.

Πλησιάζοντας στο σημείο, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, σε αραιοκατοικημένη περιοχή, είδε μια κλειστή μαύρη σακούλα σκουπιδιών και κατάλαβε ότι μέσα υπήρχε ζωντανός σκύλος.

Ανοίγοντας τη σακούλα, είδε δύο αιματοβαμμένα κουταβάκια, το ένα εκ των δύο ήταν νεκρό και το άλλο ετοιμοθάνατο.

Σοκαρισμένη, ζήτησε βοήθεια από το σύλλογό μας και άρχισε ένας αγώνας να βρεθεί κτηνίατρος, αφού τα κτηνιατρεία είναι κλειστά.

Στην έκκλησή μας, ανταποκρίθηκε η κτηνίατρος Αντιγόνη Ρωμανιά, από το κτηνιατρείο του κου Χατζηδάκη και το κουτάβι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, όπου μπήκε αμέσως στον ορό και την ειδική λάμπα, αφού ήταν ήδη μισοπαγωμένο, ενώ έσπευσαν και δύο μέλη μας για να βοηθήσουν τη συμπολίτη μας.

Από την ακτινογραφία διαπιστώθηκε ότι το κουτάβι είναι πυροβολημένο στο κεφάλι, ενώ η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και παρέμεινε για νοσηλεία στο κτηνιατρείο.

Ενημερώσαμε το 100, που ανταποκρίθηκε άμεσα και ένα περιπολικό πήγε στο σημείο που βρέθηκαν τα ζώα, μαζί με μέλος μας και την συμπολίτη μας που δεν αδιαφόρησε.

Η αστυνομία πήρε το πτώμα του άτυχου κουταβιού που είχε τρύπες σε όλη την ωμοπλάτη, ώστε να γίνει νεκροψία από την κτηνιατρική υπηρεσία και να εκτιμηθεί αν ήταν ζωντανό και το δεύτερο κουταβάκι όταν τα πέταξαν και υπέκυψε μετά στα τραύματά του.

Το μέλος μας και η μάρτυρας, έχουν μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα Χανίων για να σχηματιστεί δικογραφία, ενώ την υπόθεση θα αναλάβει η Ασφάλεια Χανίων.

Περίοικος είπε στην αστυνομία ότι δεν άκουσε κανέναν πυροβολισμό και ότι ο χώρος που βρέθηκαν τα ζώα-που θύμιζε πρώην χοιροτροφείο- έχει κατασχεθεί και τα κουτάβια εντοπίστηκαν εντελώς τυχαία.

Παρόλο που πλησιάζουν “ημέρες αγάπης”, ορισμένοι συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να εγκληματούν, αφού οι κακοποιήσεις είναι ανεξέλεγκτες.»

Πηγή: newsone.gr