«Καμπάνα» από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας στην γυναικολόγο που τον περασμένο Μάιο είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις αναρτήσεις κατά του εμβολιασμού που είχε κάνει μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook.

Στην ανάρτησή της, η οποία είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου τότε αλλά κατέβηκε αμέσως μετά τις έντονες αντιδράσεις, η γυναικολόγος έκανε λόγο για παρενέργειες από τον εμβολιασμό: «Πείτε όχι στον εμβόλια κατά του Covid-19, μεγάλες παρενέργειες!!!»  σημειώνοντας πως υπάρχουν θεραπείες για τον κορωνοϊό, οι οποίες έχουν και γρήγορα αποτελέσματα.

Στην συνέχεια η γυναικολόγος μιλούσε για πολλούς νεκρούς στην χώρα μας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και έλεγε στον κόσμο να «είναι γενναίος» σημειώνοντας πως «ο λαός έχει αντιληφθεί την αλήθεια». Έκλεινε δε λέγοντας «όχι στην παγκοσμιοποίηση» και πως… «η Γη φτάνει για όλους».

Η στάση της, καθώς και τα όσα είχε τότε υποστηρίξει, είχαν προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, που την κάλεσε να απολογηθεί στο πειθαρχικό για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Η γυναικολόγος απολογήθηκε στις 10 Ιουνίου, ενώ στις 16 Ιουλίου εκδόθηκε η απόφαση με την οποία της επιβλήθηκε «πρόστιμο ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) και συγκεκριμένα του άρθρου 17 παρ. 9 και 10, καθώς και του άρθρου 319 παρ. 1δ του Ν. 4512/2018, ήτοι για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας με μη τεκμηριωμενες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα».

Όπως εξηγεί στο protothema.gr

ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος η απόφαση της κοινοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου:

«Οι ποινές που μπορεί να ασκήσει το πειθαρχικό του προέδρου είναι από γραπτή επίπληξη ή χρηματικό πρόστιμο το ανώτερο μέχρι 5χιλ ευρώ. Τα λεγόμενα της και οι σκέψεις τις, όπως αυτές εκφράστηκαν με αναρτήσεις στα social media ήταν παραπλανητικά και αντίκεινται στα άρθρα του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, αλλά και σε άρθρο περί ιατρικών συλλογών διότι δημιουργεί δυσπιστία και διχάζει το κοινό».

Στην απολογία της η γυναικολόγος ισχυρίστηκε πως έχει κάθε δικαίωμα να γράφει στο Facebook ο,τι εκείνη πιστεύει και θεωρεί σωστό:

«Στην απολογία της ισχυρίστηκε πως αυτές είναι απόψεις της και έχει το δικαίωμα να γράφει στο facebook ο,τι εκείνη νομίζει και πως αυτό δεν πρέπει να διώκεται πειθαρχικά ή ενδεχομένως και ποινικά. Όσα ισχυρίστηκε ανατράπηκαν όλα από τη νομολογία που επικαλείται στην απόφαση της η δικηγόρος μας. Τα όσα ισχυρίστηκε στην ανάρτηση της είχαν επιπτώσεις και στο νομό Λάρισας αλλά και ευρύτερα γιατί την σελίδα της την είδαν άτομα απ όλη την χώρα. Ο κόσμος να συνεχίσει να εμβολιάζεται και να μην επηρεάζεται από κανέναν, το εμβόλιο θα μας επιστρέψει στην κανονικότητα και στην ελευθερία».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να ενισχύσει τον εμβολιαστικό αγώνα προχώρησε χθες και σε μια συμβολική κίνηση, καθώς η 15,5 ετών κόρη του μετά από δική της απόφαση θέλησε να εμβολιαστεί και να είναι η πρώτη έφηβος που εμβολιάστηκε στη Λάρισα: «Εγώ εμβολίασα και την κόρη μου 15,5 ετών γιατί θέλαμε να παρακινήσουμε τους εφήβους ώστε να μην φοβηθούν τίποτα και να εμβολιαστούν».

Πηγή: newsone.gr