Αρχική ΠΑΡΑΞΕΝΑ Λία Τόμας: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τρανς κολυμβήτρια

Λία Τόμας: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τρανς κολυμβήτρια

232
0

Η Ρίλεϊ Γκέινς εξέφρασε παράπονα αγωνιστικά, αλλά και για το γεγονός ότι μοιράστηκε τα ίδια αποδυτήρια με την Λία Τόμας

ΗΑμερικανίδα Λία Τόμας που ξεκίνησε να κολυμπάει με το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ως άνδρας και μετά από δύο χρόνια ως γυναίκα (τρανς) συνεχίζει να ξεσηκώνει τον αθλητικό κόσμο ειδικά τώρα που είναι υποψήφια για “γυναίκα κολυμβήτρια της χρονιάς” στο NCAA.

Τώρα πήρε σειρά η Ρίλεϊ Γκέινς Μπάρκερ, πρωταθλήτρια κολύμβησης με το πανεπιστήμιο του Κεντάκι, που μίλησε στο FOX. Τα παράπονα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ανάγκαζαν εκείνη και άλλες κολυμβήτριες να αλλάζουν στα ίδια αποδυτύρια με τη Λία Τόμας.

«Δεν ήταν κάτι για το οποίο μας είχαν προειδοποιήσει, κάτι που νομίζω ότι δεν ήταν δίκαιο από πολλές απόψεις, το να αλλάξουμε σε αποδυτήρια με κάποιον που έχει διαφορετικά μέλη από εμάς», είπε η Γκέινς.

Η Ρίλεϊ αντιμετώπισε πολλές φορές σε κολλεγιακούς αγώνες την Τόμας και σημειώνει: «Επομένως, όχι μόνο αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε εναντίον ενός άνδρα, αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στα αποδυτήρια με έναν άνδρα. Καθόμαστε εκεί χωρίς να ξέρουμε καν σε ποιον να μιλήσουμε, σε ποιον να παραπονεθούμε για αυτό που έγινε».

Όσο για την είδηση της υποψηφιότητας της Τόμας για τον τίτλο της “κορυφαίας γυναίκας της χρονιάς”, η Ρίλεϊ ήτσν κατηγορηματική: «Είναι ένα ακόμη χαστούκι για τις γυναίκες».

real.gr

Πηγή: newsone.gr