Το διακεκριμένο μοντέλο Linda Evangelista επαίνεσε το “θάρρος και τη δύναμη” των γυναικών που κατηγόρησαν τον πρώην σύζυγό της, Gerald Marie για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

Μιλώντας αποκλειστικό στον Guadian, η Evangelista, μια από τις κυρίαρχες παρουσίες στον χώρο της μόδας για δεκαετίες, αποκάλυψε πως πιστεύει κάθε κατηγορία που ακούγεται σε βάρος του.

“Όσο βρισκόμουν σε σχέση με τον Gerald Marie, δεν είχα την παραμικρή ιδέα για τις προκείμενες κατηγορίες, γι’ αυτό και αδυνατούσα να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες”, ανέφερε το μοντέλο. Με τον πρώην σύζυγό της και ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων, ήταν παντρεμένη από το 1987 έως και το 1993.

“Τώρα τις ακούω και βάσει των δικών μου εμπειριών, πιστεύω πως οι γυναίκες αυτές λένε την αλήθεια. Ραγίζει η καρδιά μου, γιατί πρόκειται για πληγές που ίσως ποτέ να μην επουλωθούν. Σήμερα θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμή τους να μιλήσουν ανοιχτά”.

Η Linda Evangelista έχει πλέον καθιερώσει τη θέση της στο χώρο της μόδας, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο διακεκριμένα μοντέλα όλων των εποχών. Η επιθυμία της να μιλήσει ανοιχτά επί του θέματος, πυροδοτήθηκε ύστερα από ακόμα τέσσερις καταγγελίες μοντέλων σε βάρος του πρώην συζύγου της. Ο Marie, πρώην διευθυντής του Πρακτορείου Μοντέλων “Elite” έχει εκπροσωπήσει μερικά από τα διασημότερα μοντέλα, όπως για παράδειγμα την Cindy Crawford, την Claudia Schiffer και την Naomi Kambel. Οι καταγγελίες σε βάρος του έχουν φτάσει πλέον τις εννέα.

Τον περασμένο μήνα, εισαγγελείς στη Γαλλία ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του για τον βιασμό τεσσάρων γυναικών. Μεταξύ αυτών και της Carre Otis, ένα τοπ μόντελ της δεκαετίας του ’90 η οποία ήταν μόλις 17 ετών όταν ο Marie την βίασε επανειλημμένα το 1986.

Η Evangelista δεν ήταν παρούσα στο συγκεκριμένο περιστατικό. Παράλληλα, καμία από τις γυναίκες που έχουν καταφερθεί εναντίον του Marie, δεν έχουν κάνει λόγο για συνενοχή ή γνώση της.

news247.gr

Πηγή: newsone.gr