Μια Γαλλοαλγερινή συμμορία παγκόσμιας εμβέλειας που κάνει απόβαση στα κοσμοπολίτικα σημεία του πλανήτη και με κινηματογραφικό τρόπο τα μέλη της αρπάζουν και εξαφανίζουν ρολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποκαλύπτεται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr. H νέα Αστυνομία της Μυκόνου κατάφερε μέσω Facebook να ταυτοποιήσει τους τρεις από τους τέσσερις δράστες, που άρπαξαν το πανάκριβο Patek Philippe Aquanaut των 103.000 ευρώ, από τον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία στους Μύλους αφού πρώτα τον γρονθοκόπησαν, να περάσει χειροπέδες στον ένα -τον τσιλιάδόρο της ομάδας με το ψευδώνυμο «fat boy» και να ενημερώσει τις ξένες υπηρεσίες για τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Σύρου και πληροφορίες από αστυνομικές πηγές το modus operandi της διεθνούς σπείρας των χρυσοδάκτυλων έχει ως εξής: «Ο Osman Α., κινούμενος πεζός, κατά μόνας εντόπιζε τα υποψήφια θύματα που έφεραν ρολόγια πολυτελείας και τα επιτηρούσε διακριτικά έως ότου φθάσουν στο κατάλληλο σημείο ενημερώνοντας τηλεφωνικώς προφανώς με ιντερνετικές εφαρμογές τα έτερα μέλη και εν συνεχεία αποχωρούσε ώστε να μη γίνεται αντιληπτός και να μην έχει καμία περαιτέρω εμπλοκή. Ακολούθως οι άλλοι προσέγγιζαν το θύμα και ο Hakim B., αρχικά απηύθυνε στο θύμα χαιρετισμό με χειραψία ώστε το θύμα να τείνει το χέρι που έφερε το ρολόι και στη συνέχεια ασκούσε βια σε βάρος του γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο και το στήθος.

Στη συνέχεια ο Righi Μ. αφαιρούσε με αστραπιαίες κινήσεις το ρολόι ενώ ο Mahdi A. βρισκόταν σε απόσταση επιτηρώντας τον χώρο και τις κινήσεις των άλλων μελών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας τους και της οργάνωσης είναι ότι άμεσα μετα την τέλεση της πράξης, τα επιχειρησιακά μέλη άλλαζαν ενδυμασία και αποχωρούσαν από τη Μύκονο με το πρώτο διαθέσιμο μέσο. Ακτοπλοικώς και αεροπορικώς».

Δείτε τον έναν εκ των δραστών: 

mikonos_kleftis2
mikonos_kleftis

Τι κατέθεσε ο επιχειρηματίας

Tο άγριο σκηνικό στήθηκε τα μεσάνυχτα της 20ης Μαΐου. Ο γνωστός επιχειρηματίας, βρισκόταν στους Μύλους, όταν ξαφνικά τον πλησιάζουν οι δύο δράστες. Ο ένας σηκώνει το χέρι και του φωνάζει «high 5» αιφνιδιάζοντας τον. Έδειχναν φιλικοί και ασυναίσθητα ο επιχειρηματίας, σηκώνει και εκείνος το χέρι του για να κολλήσει την παλάμη. Δίχως να προλάβει να αντιδράσει, δέχεται την επίθεση από τον δεύτερο αλλοδαπό ο οποίος ορμάει πάνω του, αρχίζει να του ρίχνει μπουνιές στο πρόσωπο, την ίδια ώρα που ο συνεργός αρπάζει το χέρι του επιχειρηματία και του βουτάει με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις το πανάκριβο Patek Philippe.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας που συνέταξε η Αστυνομία της Μυκόνου και διαβίβασε στην Εισαγγελία Σύρου και αστυνομικές πηγές«Την 20-5-2021, προσήλθε στην υπηρεσία μας ο Σ.Π και κατήγγειλε ότι 00:30 ώρα της ίδιας ημέρας, ενώ περπατούσε με τη σύντροφο του στην περιοχή Μικρή Βενετία της Χώρας Μυκόνου, στο ύψος των σκαλιών που βρίσκονται οι Μύλοι τους προσέγγισαν δύο άγνωστοι δράστες πιθανόν αραβικής καταγωγής, ο ένας εκ των δύο τον χαιρέτησε τείνοντας το δεξί του χέρι, τον χαιρέτησε και εκείνος και πήγε να αποτραβηχτεί, τότε με το άλλο χέρι του ο δράστης τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και ο δεύτερος δράστης αφαίρεσε αστραπιαία το ρολόι που φορούσε στο αριστερό χέρι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή τρέχοντας σε ένα στενό αριστερά με κατεύθυνση τη Χώρα.

Το ρολόι είναι μάρκας Patek Philippe μοντέλο Aquanaut Cronographer με αριθμό…, αξίας 103.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον παθόντα τα χαρακτηριστικά των δραστών ήταν κανονικής σωματικής διάπλασης ηλικίας 25-35 ετών κοντοκουρεμένοι. Από την υπηρεσία μας συστήθηκαν ειδικές ομάδες ερευνών με σκοπό τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών της ληστείας».

Η σύλληψη του υπέρβαρου τσιλιαδόρου

Οι αστυνομικοί κατάφεραν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής να εντοπίσουν και να συλλάβουν στο λιμάνι του νησιού τον υπέρβαρο τσιλιαδόρο με το προσωνύμιο «fat boy] που περίμενε να επιβιβαστεί στο πλοίο για Πειραιά. Οι άλλοι τρεις «έσπασαν» την προηγούμενη ημέρα και κατάφεραν να την κοπανήσουν με πλοίο και αεροπλάνο από το νησί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία: «Εκτιμάται βάσιμα ότι οι κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη διεθνούς σπείρας που μεταβαίνουν σε τουριστικά μέρη με σκοπό τον εντοπισμό και την αρπαγή ρολογιών πολυτελείας από ανυποψίαστους τουρίστες». Μάλιστα όπως αναφέρεται κυκλοφορούν με βερμούδες και καπέλα ως τουρίστες ενώ όλες τις συνεννοήσεις τις κάνουν με διαδικτυακές εφαρμογές. Τα χτυπούν γρήγορα και μετά τις «μπάζες» φεύγουν από το νησί. Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

dokimakis

Ο υπέρβαρος τσιλιαδόρος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Κώστα Δοκιμάκη μετήχθη στην Εισαγγελία Σύρου όπου και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Το protothema.gr επικοινώνησε με τον κ. Δοκιμάκη ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση για λόγαριασμό του εντολέως του πριν την ολοκλήρωση της ανάκρισης.

Πηγή: newsone.gr