Μην έχοντας άλλη επιλογή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει και μια δεύτερη. Τη διάρκεια του lockdown θα κρίνουν 7 περιοχές της χώρας που καταγράφουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Μεταξύ αυτών είναι η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα και η Μαγνησία.

Σε κάθε περίπτωση, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί αναφορικά με το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας και τονίζουν σε κάθε τόνο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, προκειμένου να αποφευχθεί με κάθε τρόπο το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV, αν η σταδιακή άρση των μέτρων ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου (ημερομηνία δηλαδή που το lockdown πήρε παράταση) είναι πιθανό με βάση τα μαθηματικά μοντέλα να υπάρχει τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας ακόμη και πριν την Πρωτοχρονιά!

Όμως, στην περίπτωση που η σταδιακή άρση των μέτρων με κανόνες, αποστάσεις και χρήση μάσκας παντού γίνει από τις 21 Δεκεμβρίου, τότε φαίνεται ότι το τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας αναμένεται να έρθει ακόμη και τέλος Ιανουαρίου.

Τότε, αν όλα πάνε καλά, θα έχει βγει και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, οπότε οι ειδικοί θεωρούν ότι η κατάσταση θα είναι πολύ πιο εύκολο να ελεγχθεί.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό εντός της ημέρας.

Newsbomb.gr

Πηγή: newsone.gr