Ταφόπλακα στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης μέχρι το Πάσχα ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κλάδος της διασκέδασης που «θυσιάστηκε» μετά από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, έχει να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες μέρες, αφού τα νυχτερινά κέντρα δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, μέχρι να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

«Πιθανό να φτάσουμε μέχρι το Πάσχα χωρίς διασκέδαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης,αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αυστηρά μέτρα θα διαρκέσουν αρκετό καιρό ακόμα.

Θέλοντας να διαχωρίσει την εστίαση από την διασκέδαση η οποία όμως εξακολουθεί να παραμένει κλειστή, τόνισε ότι στα νυχτερινά μαγαζιά είναι πιο εύκολη η διασπορά του κορωνοϊού επειδή ο κόσμος έρχεται πιο κοντά για να επικοινωνήσει: «Δεν ισχύει το ίδιο σε αυτή την έκταση στα εστιατόρια. Γι’ αυτό και διαχωρίζω την λειτουργία των εστιατορίων από τη λειτουργία της διασκέδασης» σχολίασε όμως η εστίαση εξακολουθεί να δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Καμία απάντηση για την αγωνία των εστιατορίων

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο παραμένει πότε θα δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσουν να λειτουργούν ξανά τα εστιατόρια, με τον πρωθυπουργό να συνεχίζει να αφήνει σε αγωνία επιχειρηματίες που λειτουργούσαν τα καταστήματά τους, με όλα τα μέτρα προστασίας. 

Πηγή: newsone.gr