«Σε 75.472 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες επιβλήθηκαν για άσκοπη μετακίνηση και μη ορθή χρήση μάσκας πρόστιμα ύψους 446.000 ευρώ», είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Όμως το ζητούμενο δεν είναι να κυνηγάει το κράτος τον πολίτη για αν εφαρμόσει τα αυτονόητα. Το ζητούμενο είναι να πιστέψουμε όλοι ότι είμαστε σε μια κρίσιμη φάση κυρίως αυτή την περίοδο. Προχωρήσαμε σε αυστηρότερο πλαίσιο στην Αττική για να μειώσουμε μεταξύ των άλλων και την κινητικότητα. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ενιαία οντότητα και προφανώς ο καθένας μπορεί να μετακινηθεί για τους λόγους που επιτρέπεται από δήμο σε δήμο» διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Ο κωδικός 6 δεν έχει χρονικό προσδιορισμό. Όσον αφορά στην εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των ελεγκτικών αρχών. Και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι πρέπει να πιστέψουν και να εφαρμόσουν την τηλεργασία, όπου βεβαίως αυτό δύνανται. Όσον αφορά στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πρόκειται για μια ιδιωτική σύμβαση μεταξύ του παρόχου και του καταναλωτή στις οποίες δεν μπορούμε να παρέμβουμε παρά μόνο εξετάζοντας την καταχρηστική συμπεριφορά. Για τις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές στις οποίες μπορούν να καταφεύγουν οι πολίτες» κατέληξε ο κ. Σταμπουλίδης.

enikos.gr

Πηγή: newsone.gr