Αίτηση προκειμένου ο μικρός εγγονός τους, να μην έχει το επίθετο του φονιά πατέρα του, κατέθεσαν οι γονείς της 28χρονης Κωνσταντίνας, που δολοφονήθηκε άγρια, στις 5 Απριλίου, μαζί με τον αδελφό της, στην Μακρινίτσα Πηλίου.

Το ζεύγος Τσάπα, που μεγαλώνει πλέον το αγγελούδι,  θέλει να μην ακολουθεί το εγγόνι του καμία αρνητική μνήμη και να απαλλαχθεί η οικογένεια από το άκουσμα του επωνύμου του δράστη του διπλού φονικού που μόνο οργή και πόνο προκαλεί.

papoydes

«Δεν θέλουμε να έχει αυτό το όνομα το παιδί. Τελείωσε αυτό το επίθετο για εμάς. Δεν θέλουμε να ακούγεται πλέον», ανέφεραν οι τραγικοί παππούδες στον Ταχυδρόμου του Βόλου και πρόσθεσαν ότι το επίθετο του φονιά  μπορεί να στιγματίσει τον ανήλικο, ο οποίος ταλαιπωρείται ήδη αρκετά ψυχολογικά, αφού στερείται την πιο σημαντική παρουσία για ένα παιδί, της μητέρας του, που όσο ζούσε το λάτρευε.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αλλάξει το όνομα του παιδιού, του οποίου έχουμε την οριστική επιμέλεια με δικαστική απόφαση και το αιτηθήκαμε σήμερα (σημ. χθες) αυτό στο Ληξιαρχείο Βόλου, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε», σημειώνει.

Το ζεύγος Τσάπα στερήθηκε για πάντα τα δύο του παιδιά μέσα σε ένα βράδυ. Σήμερα διαμένει σε καινούργιο σπίτι σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου με το εγγονάκι του και φροντίζει να μην έχει εκείνο πίσω του καμία οδυνηρή ανάμνηση. «Φθάνει που υποφέρουμε εμείς. Μόνο η ψυχή μας γνωρίζει πως ζούμε μετά το φρικτό μακελειό», επισημαίνει, ανοίγοντας την καρδιά του στην εφημερίδα.

mpeos

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης, λέει ότι η σχετική αίτηση αλλαγής ονόματος απευθύνεται, όπως προβλέπει ο νόμος, προς τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για να αποφασίσει.

Πηγή: newsone.gr