Υπέρ της Αρμενίας τάχθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με δήλωσή του στην αρμενική γλώσσα, ζητώντας να αποσυρθούν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν από το αρμενικό έδαφος.

«Να αποχωρήσουν άμεσα»

Το υπουργείο Αμυνας της Αρμενίας κατηγόρησε πριν λίγες ημέρες το Αζερμπαϊτζάν για «ανάπτυξη στρατευμάτων στην επικράτειά του».

«Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν εισβάλει στο έδαφος των Αρμενίων. Πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα» έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν στο facebook, σε ανάρτησή του στην αρμενική γλώσσα.

«Για άλλη μια φορά λέω στον αρμενικό λαό, η Γαλλία είναι αλληλέγγυα και θα παραμείνει έτσι» πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος. 

Αίτημα στον Πούτιν

Στο μεταξύ, ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, απηύθυνε γραπτό αίτημα στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για παροχή στρατιωτικής βοήθειας λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη συνοριακή με το Αζερμπαϊτζάν επαρχία Σιούνικ της χώρας.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Πασινιάν στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Βουλής της Αρμενίας, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Παρέμβαση ΗΠΑ

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζαλίνα Πόρτερ, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και αναμένουν ότι το Αζερμπαϊτζάν θα αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις του από την περιοχή.

in.gr

Πηγή: newsone.gr