Αν και η ίδια ξεκαθάρισε ότι θα μιλήσει ως επιστήμονας, η πρώτη εμφάνιση της Μαργαρίτας Έλενας Παπανδρέου σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν το απόγευμα της Τετάρτης ομιλήτρια σε εκδήλωση του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, ήρθε να προσθέσει ψιθύρους στο καχύποπτο εσωκομματικό πεδίο της Χαριλάου Τρικούπη.

Ορισμένοι θεώρησαν ότι η χθεσινή εμφάνιση της Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν πιθανώς μία πρώτη απόπειρα πολιτικής δραστηριοποίησής της. Η ίδια ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα προσεκτική, μένοντας αυστηρά στο θέμα της εισήγησής της και παρουσιάζοντας στοιχεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανισότητα των φύλων στους χώρους εκπαίδευσης. Εκανε μόλις μία αναφορά στο οικογενειακό της περιβάλλον λέγοντας ότι το ζήτημα της ισότητας ήταν κομβικό εντός της οικογένειάς της. Αλλωστε, είναι γνωστοί οι αγώνες που είχε δώσει η γιαγιά της, η σύζυγος του Ανδρέα, Μαργαρίτα, με τις ΕΓΕς όπως αποκαλούσαν τότε την Ενωση Γυναικών Ελλάδος.

Στα πολιτικά πηγαδάκια, πάντως, ήδη σχολιάζεται το γεγονός ότι στην εκδήλωση δεν παρέστη κανείς από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά αλλά και στο γεγονός ότι η επίσημη εκδήλωση του κόμματος έγινε την προηγούμενη ημέρα με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Όπως είναι προφανές άπαντες αναρωτιούνται αν ο πρώην πρωθυπουργός ήξερε ή οργάνωσε ο ίδιος την πρώτη παρουσία της κόρης του σε κομματική εκδήλωση αλλά και το αν αυτή αποτελεί μήνυμα για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς το επόμενο διάστημα.

Αγνωστο παραμένει αν η Μαργαρίτα-Ελενα Παπανδρέου, μοριακή βιολόγος – ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, έχει πολιτικές φιλοδοξίες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει τις προϋποθέσεις, αν το θελήσει, να ακολουθήσει τον δρόμο των προγόνων της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει άλλο ένα παιδί, τον Ανδρέα, από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γεωργίου, ο οποίος επίσης μένει στην Κρήτη και ασχολείται με την εναλλακτική ιατρική.

Πηγή: newsone.gr