Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Μαρτυρίες κατοίκων της Ουκρανίας: Στα σούπερ μάρκετ είναι άδεια τα ράφια

Μαρτυρίες κατοίκων της Ουκρανίας: Στα σούπερ μάρκετ είναι άδεια τα ράφια

296
0

Η κα. Κατερίνα Σεβτσένκο που κατοικεί στο Χάρκοβο, μίλησε για τις δύσκολες ώρες του πολέμου.

Ηκα. Σεβτσένκο, αναφέρθηκε στις ελλείψεις τροφίμων στα σούπερ μάρκετ αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί.

«Από το παράθυρό μου, βλέπω καπνούς ακούω εκρήξεις και φοβάμαι. Ακούγαμε εκρήξεις το βράδυ, και μπορούσαμε να δούμε από τα παράθυρα τί γίνεται στα προάστια. Τα σούπερ μάρκετ είναι άδεια. Δεν έχει μακαρόνια, ρύζι, ούτε τρόφιμα για κατοικίδια ζώα», δήλωσε αρχικά στο Mega.

Ο πατέρας μου είναι μεγάλος, δεν περπατάει, δεν μπορεί να μετακινηθεί. Το καλύτερο που μπορύμε να κάνουμε είναι να μείνουμε σπίτι, Κάθε πρωί βλέπουμε σε ένα κανάλι, που μάς λένε τίνα κάνουμε, να μένουμε σπίτι, να μην περπατάμε άσκοπα και να κάνουμε τι δουλειές μας από τις 6 έως τις 3», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Σεβτσένκο.

Στο Mega μίλησε ο κ. Δημήτρης Μπατσουρίδης, ο οποίος περνά ώρες αγωνίας καθώς έχει στο Χάρκοβο τη γυναίκα του και την πεθερά του. «Από εχθές, ενώ μιλούσαμε μέχρι και το Σάββατο με τη σύζυγό μου, μιλάμε μόνο με ένα LIKE πρωί και το βράδυ, που σημαίνει ότι είναι ζωντανή. Εχτές βγήκε έξω για να γεμίσει νερό γιατί στο Χάρκοβο το νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο, ο κόσμος το αγοράζει. Στα 300 μέτρα από το σπίτι της γυναίκας μου έπεσε μια ρουκέτα, δεν έσκασε, και περνάει ο κόσμος και βλέπει τη μισή ρουκέτα έξω από το έδαφος», είπε.

Ο κ. Θανάσης Μητσόπουλος, κάτοικος Κιέβου, είπε: «Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται ήδη σε βόρειο προάστιο του Κιέβου. Χθες το υπουργείο Άμυνας έδινε οδηγίες στον κόσμο πώς να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ. Δε θέλω να χάσω τα σπίτια μου, τα αυτοκίνητά μου, τη ζωή μου πέφτοντας πάνω σε μια θερμοβαρική βόμβα. Η ελπίδα είναι μέσα από κάποια διαδικασία να συμβιβαστούν όλες οι πλευρές, γιατί οι ανθρώπινες ζωές είναι ανεκτίμητες. Εχθές όλος ο κόσμος περίμενε ότι κάτι θα γίνει. Δεν έχουμε χρόνο. Τώρα έχουμε φως, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση. Σε λίγες ημέρες τι θα γίνει; Ο πληθυσμός θα υποφέρει και θα πεθάνει. Είναι θέμα επιβίωσης, πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος».

real.gr

Πηγή: newsone.gr