Σε προκλητικούς ρυθμούς συνεχίζει να κινείται η Τουρκία, ανεβάζοντας την ένταση στις σχέσεις της με Ελλάδα και Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το Oruc Reis έφτασε μία ανάσα από τη Ρόδο, λίγο πριν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταβεί στα Κατεχόμενα για το «πικ νικ» που είχε προαναγγείλει για τους εορτασμούς για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. 

Απέναντι από το Φαληράκι

Σε απόσταση μικρότερη από 20 μίλια ανατολικά της Ρόδου, απέναντι από το Φαληράκι, έφτασε το Oruc Reis το βράδυ του Σαββάτου, με βάση την εν εξελίξει τουρκική Navtex που εκπνέει στις 23 Νοεμβρίου. Παρά την ενόχληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και το κάλεσμα που απηύθυνε στην Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια, ο Ερντογάν συνεχίζει απτόητος να κλιμακώνει την επιθετική του τακτική, αν και έχει δεχτεί επανειλημμένες οχλήσεις τις τελευταίες ώρες από τις Βρυξέλλες.

H Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα, διότι αυτές οι κινήσεις πλέον δημιουργούν τετελεσμένα.

Οι ΕΔ βρίσκονται σε ετοιμότητα και προετοιμάζονται.

Το νέο «οπλοστάσιο» των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας εκτείνεται σε βάθος 15ετίας και θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά από την άνοιξη της νέας χρονιάς. Και θα μπορούσε να πει κανείς ότι μετά από έναν «χειμώνα» που κράτησε μία δεκαετία σε ό,τι αφορά την πρόσκτηση και ανανέωση οπλικών συστημάτων οι Ενοπλες Δυνάμεις μπαίνουν πλέον σε μία νέα εποχή. Επιδίωξη είναι οι διαδικασίες να γίνουν με ταχείς ρυθμούς – καθώς η τουρκική προκλητικότητα ολοένα και κλιμακώνεται – έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η ένταξη των νέων συστημάτων για όσες συμφωνίες έχουν ήδη κλείσει, σύμφωνα με την εφημερίδα ”ΤΑ ΝΕΑ”.

Πηγή: newsone.gr