Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έδινε την δυνατότητα συμμετοχής και ανάρτησης χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή από τους χρήστες. Οι χρήστες πίσω από την ανωνυμία τους αναρτούσαν φωτογραφίες “revenge porn”, αντάλλαζαν μεταξύ τους γyμνά καρέ και φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές γυναικών,aνήλικων κοριτσιών, αλλά και ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ενώ πολλές ήταν και οι καταγγελίες για αναρτήσεις παιδικής π00ρνογραφίας.

Η εμφάνιση της ιστοσελίδας δημιούργησε κύμα οργής στο ελληνικό Twitter, με τους χρήστες να ζητούν εδώ και μέρες το “κατέβασμά” της και με το hashtag #cancelchatpicorg να γίνεται trend την βδομάδα που μας πέρασε, ενώ εκατοντάδες ήταν οι καταγγελίες που έφτασαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Φαίνεται πως η πρωτοβουλία των πολιτών στο διαδίκτυο, όπως και οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές καταγγελίες που έγιναν, ώθησαν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναλάβει δράση, παρεμβαίνοντας τελικά την Παρασκευή (4/12) και μπλοκάροντας την ιστοσελίδα στην Ελλάδα.

Νίκη των χρηστών στα social 

Πέρα από τις καταγγελίες που έκαναν σωρηδόν, καταφέρνοντας τελικά να “πέσει” η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, οι χρήστες του Twitter είχαν προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες ώστε να προστατεύσουν τα άτομα που εκτέθηκαν στο υλικό, αναρτώντας φωτογραφίες από γάτες, αλλά και τοπία, με σκοπό να περιορίσουν την εμφάνιση των “revenge po00rn” φωτογραφιών στο site.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ανάμεσα στις φωτογραφίες υπήρχαν και aνήλικα κορίτσια που στοχοποιούνταν από τους δράστες με αναφορά ονομάτων, σχολείων και περιοχών όπου διέμεναν, αλλά και φωτογραφίες της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη.

Πηγή: newsone.gr