Ένα εξαιρετικά σπάνιο διαμάντι 34 καρατίων παραλίγο να καταλήξει στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με το BBC, το διαμάντι ανήκει σε μια 70χρονη γυναίκα που ζει στη Βόρεια Αγγλία και εκτιμάται ότι η αξία του ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Η ιδιοκτήτρια, η οποία ήθελε να παραμείνει άγνωστη η ταυτότητά της, λέει ότι δεν θυμάται ακριβώς πού αγόρασε το κόσμημα, αλλά είπε ότι πιθανότατα ήταν μια υπαίθρια αγορά.

Η ιδιοκτήτρια του, που νόμιζε ότι ήταν κουμπί ή μέρος από ρούχο, παραλίγο να το πετάξει!

Καθώς τακτοποιούσε το σπίτι της, η ιδιοκτήτρια βρήκε τον παλιό πολύτιμο λίθο και αποφάσισε να τον πετάξει. Ωστόσο, ένας άγρυπνος γείτονας προσφέρθηκε να αξιολογήσει την πέτρα και στράφηκε στους Auctioneers του Featonby. Οι ειδικοί που εκτιμούσαν την πέτρα αρχικά θεώρησαν ότι ήταν απλώς κυβική ζιρκονία σαν διαμάντι. Αφού διαπίστωσαν ότι η πέτρα θα μπορούσε να είναι πολύτιμοι, οι ειδικοί την έστειλαν στην Αμβέρσα του Βελγίου, όπου επιβεβαιώθηκε ότι ήταν πράγματι ένα διαμάντι 34 καρατίων.

Το «απροσδόκητο» διαμάντι θα δημοπρατήσει στις 30 Νοεμβρίου με την εύστοχη ονομασία The Secret Stone. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, αναμένεται να φτάσει από 2,2 έως 2,7 εκατομμύρια δολάρια.

«Το χρώμα, η διαύγεια, το μέγεθος… για να βρεις ένα διαμάντι 34 καρατίων είναι πολύ δύσκολο», προσθέτει ο εκτιμητής του.

Είθε η πώληση να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση για να εκτιμάτε πάντα τα κοσμήματά σας, κυριολεκτικά.

Το διαμάντι αναμένεται να αγοραστεί για περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newsone.gr