Δείτε την ανάρτηση που έκανε στο instagram o δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

«Αυτά τα Χριστούγεννα το ΜΙΝΙΟΝ φωτίστηκε και φόρεσε ξανά τα γιορτινά του μετά από δεκαετίες, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η ανακαίνιση του κτιρίου», έγραψε σε ανάρτησή του στο instagram o δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για το θρυλικό πολυκατάστημα της Πατησίων που φέτος έπειτα πολλά χρόνια στολίστηκε ξανά.

«Τα τελευταία δυο χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και το κέντρο συνολικά, παράλληλα με τα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων, συγκεντρώνεται ένα εντυπωσιακό επενδυτικό ενδιαφέρον. Κινήσεις αισιοδοξίας και μηνύματα εμπιστοσύνης στην Αθήνα που έχει μπει οριστικά σε τροχιά αλλαγής», προσθέτει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis)

Η φωτιά στο Μινιόν το 1980

Το 1934 ο επιχειρηματίας Γιάννης Γεωργακάς ίδρυσε με έναν συνεταίρο του το πρώτο περίπτερο με το όνομα Μινιόν. Από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε μεγάλο πολυκατάστημα με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό.

Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, το πολυκατάστημα καταστράφηκε από εμπρησμό. Οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν στο κατάστημα «Κατράντζος» που καιγόταν συγχρόνως, χωρίς αποτέλεσμα.

Ήταν η αρχή μιας σειράς εμπρησμών στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα εκείνης της εποχής. Κανείς ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ. Από την φωτιά διασώθηκε μόνο το οπλισμένο σκυρόδεμα του κτηρίου, ενώ ο «Κατράντζος» κατέρρευσε από την πυρκαγιά και δεν ξαναχτίστηκε ποτέ.
protothema.gr

Πηγή: newsone.gr