Εργαζόταν για τρία χρόνια στην Amazon Flex, την υπηρεσία παράδοσης της εταιρείας, όταν ξαφνικά μέσω ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έμαθε ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται πια στο πόστο της

Η Νέντρα Λίρα, πρώην υπάλληλος της Amazon, αποκάλυψε ότι απολύθηκε ξαφνικά και χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση από την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο. Εργαζόταν για τρία χρόνια στον τεχνολογικό κολοσσό και συγκεκριμένα στην Amazon Flex, την υπηρεσία παράδοσης της εταιρείας, όταν ξαφνικά μέσω ενός μηνύματος ηλεκτ0ρονικού ταχυδρομείου έμαθε ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται πια στο πόστο της.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η 42χρονη – μητέρα τριών παιδιών – δεν είχε την οικονομική δυνατότητα προκειμένου να συνεχίσει να αποπληρώνει το στεγαστικό της δάνειο. Της πήραν πίσω ακόμη και το εταιρικό της αυτοκίνητο – επίσης χωρίς προειδοποίηση – και ενώ είχε μέσα τα χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών της.

«Παραλίγο να χάσω το σπίτι μου» δηλώνει χαρακτηριστικά στο BusinessInsider. Η Λίρα προκειμένου να τα βγάλει πέρα εκτός από οδηγός της Amazon ήταν παράλληλα και οδηγός σχολικού λεωφορείου. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της πανδημίας τα σχολεία έκλεισαν τον Οκτώβριο του 2020 και εκείνη έμεινε για ακόμη μια φορά χωρίς δουλειά. 

Το πρόγραμμα Flex της Amazon παρέχει θέσεις αναδόχου όπου οι οδηγοί χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα. Οι διαδρομές παράδοσης επιλέγονται μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής – όπως Uber ή Lyft, αλλά για παράδοση πακέτων Amazon. Λίγο πριν την απόλυσή της, η Λίρα χαρακτηριζόταν ως «εξαιρετική» υπάλληλος από την εφαρμογή Amazon Flex – μέρος της αλγοριθμικής παρακολούθησης των οδηγών παράδοσης με συμβόλαια στην Amazon.

Στη συνέχεια όμως, στις 2 Οκτωβρίου 2020, η Λίρα αποκαλύπτει πως έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανέφερε ότι παραβίασε τους όρους παροχής υπηρεσιών και «δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα Amazon Flex». Μετά από αρκετές εβδομάδες κατά τις οποίες η 42χρονη προσπαθούσε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μάθει ακριβώς τι έχει συμβεί, η υπόθεση της Λίρα επανεξετάστηκε και το αίτημά της για να συνεχίσει να εργάζεται στην εταιρεία απορρίφθηκε από εργαζομένους της εταιρείας που όμως δεν συνάντησε ποτέ.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την απόλυση της συγκεκριμένης υπαλλήλου, αλλά πολλοί οδηγοί της Amazon Flex αποκαλύπτουν πως υπάρχουν ζητήματα στον αλγόριθμο της Amazon ο οποίος συχνά … κάνει λάθη. Η εταιρεία από την πλευρά της αρνήθηκε να απαντήσει.

newmoney.gr

Πηγή: newsone.gr