Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα δημοσιοποίησε μήνυμα απάντηση που έστειλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή η Μόσχα, αναφορικά με τις δηλώσεις Κ.Μητσοτάκη και Ν.Δένδια περί «εγκληματιών Ρώσων» στις πρόσφατες επιχειρήσεις στην Ουκρανία και τον θάνατο των 10 ομογενών σε χωριά έξω από την Μαριούπολη για τις οποίες κατονομάστηκε ως υπεύθυνη η ρωσική Αεροπορία από τους Ουκρανούς, ενώ οι Ρώσοι αναφέρουν ότι βομβαρδίστηκαν από το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

Η σημερινή αποστολή όπλων και πυρομαχικών στο καθεστώς του Κιέβου για να σκοτώσουν Ρώσους, ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», σύμφωνα με πηγές της ρωσικής πρεσβείας.

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα» τονίζει.

Όπως συμπληρώνεται, «Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς».

«Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι (σ.σ.: στην γκαζιέρα του δημάρχου Κ.Μπακογιάννη στην Ομόνοια αναφέρονται) εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα tweet δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!» καταλήγει.

Τι σημαίνει αυτή η προειδοποίηση; Μόνο άσχημες εξελίξεις.

Η Ρωσία του Β.Πούτιν είναι πλέον «απέναντι» στην Ελλάδα του Κ.Μητσοτάκη και όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι ο «πονηρός Ανατολίτης» Ρ.Τ.Ερντογάν, «ούτε μιλά, ούτε λαλά», δημιουργείται το σκηνικό του τι μέλλει γενέσθαι.

Η απόφαση ενός άλλου Κρητικού το 1919 να στείλει Στρατό στην Χερσώνα, του Ε.Βενιζέλου, έφερε το 1922. Τώρα ο Κ.Μητσοτάκης βρίζει τους Ρώσους και στέλνει ένοπλη βοήθεια. Θα μπορούσε να κάνει τα ίδια υπέρ του ΝΑΤΟ και των συμμάχων μας, χωρίς να μιλά.

Πηγή: newsone.gr