Ιδιαίτερα μειωμένη είναι η κίνηση των καταναλωτών σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αττικής, την οδό Ερμού. Το protothema.gr έκανε αυτοψία στον πιο κεντρικό δρόμο της πρωτευουσας με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επόμενες μέρες.

ermou__1_
ermou__2_

«Οι περισσότεροι που ψωνίζουν με click away είναι νέοι. Οι μεγαλύτερης ηλικίας καταναλωτές δεν γνωριζουν τη διαδικασία. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για τις επόμενες ημέρες», είπε υπαλληλος καταστηματος. Όπως εξήγησε «οι αποστάσεις τηρούνται και όλοι έρχονται με ραντεβού. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που κάνουν βόλτα. «Βγήκα για να δω τη στολισμένη Αθηνα και να κάνω κάποιες αγορές. Έχω κλείσει ραντεβού και έχω προπληρώσει. Είναι καλή διαδικασία τουλάχιστον από τα όσα έχω διαπιστώσει. Δεν επικρατεί πουθενά συνωστισμός τουλάχιστον εδώ στο κέντρο», μας είπε καταναλωτής.

ermou__3_
ermou__4_

Αρκετά πάντως είναι τα καταστήματα τα οποία έχουν ακόμη κατεβασμένα τα ρολά τους και δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν το νέο έτος. Στο κέντρο της Αθηνας υπάρχουν ανεπτυγμένες αστυνομικες δυνάμεις και κάνουν περιπολίες σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τους πολίτες και να δουν αν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Χθες ο υπουργος Αναπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega, είπε ότι έχει επιτευχθεί κάποιος τζίρος ο οποίος είναι καλύτερος του μηδενός. Στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι ο τζίρος της περασμένης Πέμπτης έφτασε το 35% της αντίστοιχης περσινής μέρας. «Έχουμε πετύχει αξιοσημείωτο τζίρο για κλειστό λιανικό εμπόριο», σημείωσε.

Πηγή: newsone.gr