Το Μουσείο του Λούβρου ανοίγει τις πόρτες του και ξεναγεί ψηφιακά τον επισκέπτη σε μία έκθεση, που συμπεριλαμβάνει όλα τα έργα τέχνης του

Το Μουσείο του Λούβρου διαθέτει για πρώτη φορά  online ολόκληρη τη συλλογή των έργων τέχνης, που φιλοξενεί (485.000 στο σύνολο τους) και παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη για μία δωρεάν ψηφιακή ξενάγηση μέσω της ιστοσελίδας του.

Au Louvre ! Psyché ranimée par le baiser de l'Amour

Πέρα από τα έργα της έκθεσης, στην ψηφιακή συλλογή συμπεριλαμβάνονται και όσα βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου, καθώς και τα μακροπρόθεσμα δάνεια, ενώ μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα μόνο τα 30.000 έργα του Λούβρου, που εκτίθενται στις αίθουσες του.

Δεδομένου ότι το Μουσείο παραμένει κλειστό από τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω της πανδημίας, προσφέρει μία ευκαιρία σε όποιον θέλει να το επισκεφτεί, να περιηγηθεί ψηφιακά στους χώρους του με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη, επιλέγοντας τον όροφο και την αίθουσα, που θέλει να εξερευνήσει.

louvre

Η ανακοίνωση του προέδρου του Λούβρου, Ζαν Λικ Μαρτινέζ: «Το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς. Για πρώτη φορά έχουν όλοι δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο των συλλογών, από  υπολογιστή ή smartphone, είτε πρόκειται για έργα που εκτίθενται στο μουσείο, είτε για δάνεια, ακόμη και έργα που βρίσκονται στις αποθήκες. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά!». 

Πηγή: newsone.gr