Σε πολυτελή βίλα, στην περιοχή Άγιος Λάζαρος, με ενοίκιο 85.000 ευρώ την εβδομάδα, «κρυβόταν» ο Ντράγκος Σαβουλέσκου, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. H επεισοδιακή σύλληψή του, στις 10 Αυγούστου, στη Μύκονο, όπου βρισκόταν το «καταφύγιό» του, προκάλεσε θόρυβο στα ΜΜΕ της Ρουμανίας.

Καταδικασθείς σε 5,5 χρόνια φυλάκισης λόγω εμπλοκής του σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 114 εκατ. ευρώ από το Ρουμανικό Δημόσιο , ο Σαβουλέσκου αφέθηκε πριν από λίγες ημέρες ελεύθερος με πειοριστικούς όρους να μην εγκαταλείψει τη Μύκονο μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για το θέμα της έκδοσής του στη Ρουμανία.

roumanos_1

Η ιστορία του με τα νομικά παραπτώματα ξεκίνησε στις αρχές του 2019, οπότε είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για υπόθεση υπεξαίρεσης, μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Κωνστάντζα, τον πρώην πρόεδρο της Dinamo και μαζί με άλλους κατηγορούμενους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση συνολικά 114 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά την απόφαση των δικαστικών Αρχών, ο Σαβουλέσκου διέφυγε στην Ιταλία, συγκεκριμένα στη Νάπολη, για να εντοπιστεί τελικά στη Μύκονο από άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι μαζί με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου οργάνωσαν μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Η εντολή για την επιχείρηση σύλληψης του δόθηκε κατόπιν Ευρωπαϊκού Εντάλματος των αρχών της Ρουμανίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη κατά του Δημοσίου.

roymanos_5

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Σύρου με σκοπό την έκδοση του στις αρχές της Ρουμανίας.

Εν μέσω αποκαλύψεων για διασπάθιση μαύρου χρήματος, είχε προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι διέμενε σε υπερπολυτελή βίλα. Η σύζυγος του και πρωήν miss Αλβανία, Άντζελα Μαρτίνι “αποκάλυψε” άθελα της την κατοικία διαμονής τους, ανεβάζοντας σχετικές φωτογραφίες στο προφίλ της στο Instagram.

roymanoi_2

Μάλιστα ο Σαβουλέσκου ανανέωσε πρόσφατα τη μίσθωση της βίλας, με τις εννέα κρεβατοκάμαρες, στον Άγιο Λάζαρο μέχρι τις 30/9/2021, με δικαίωμα ανανέωσης της μίσθωσης έως ότου να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες. Ωστόσο ο θόρυβος που προκάλεσε η πολυτελή διαμονή του, τον ανάγκασε να αναθεωρήσει και να ψάξει να νοικιάσει μια μικρότερη και φθηνότερη κατοικία.

Πηγή: newsone.gr