Σε «Χώρα» της σιωπής μετατράπηκε χτες η Χώρα της Μυκόνου, καθώς όπως φαίνεται και στα βίντεο τουρίστες και κάτοικοι κάνουν τις βόλτες τους στο νησί όντας… μουδιασμένοι. 

Μάλιστα στο ένα βίντεο δεν φαίνεται να κυκλοφορεί ψυχή αργά το βράδυ εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ μουσική δεν ακούγεται πουθενά ούτε καν σε καταστήματα ρούχων.

Την ίδια ώρα το κύμα των ακυρώσεων όλο και μεγαλώνει με αποτέλεσμα ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης να αδειάζουν εν μία… νυκτί. 

Ήδη στο νησί γίνεται λόγος για χιλιάδες ακυρώσεις σε κρατήσεις από το εξωτερικό για τα ξενοδοχεία και τις βίλες.

Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξελίξεις, καθώς εξαιτίας των πολλών ακυρώσεων πλέον το προσωπικό είναι περισσότερο από τη δουλειά που υπάρχει.

Από την πλευρά τους με μια κοινή ανακοίνωση των δυο σωματείων – ΣΕΔΕΜ και ΣΕΕΧΩΜ – που φέρει τον τίτλο «Από το Δόξα ο Θεός στο βοήθα Παναγιά» οι επιχειρηματίες της Μυκόνου κάνουν λόγο για μια δυσάρεστη έκπληξη που τους επιφύλασσε η κυβέρνηση δια του κ. Χαρδαλιά.

Το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου και το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου αναφέρουν – μεταξύ άλλων – πως «ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς» και ζητούν να τηρηθεί άμεσα «η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας, που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα».

in.gr

Πηγή: newsone.gr