Ντροπή προκαλεί η καταγγελία μιας μητέρας, η οποία σύμφωνα με όσα περιγράφει στην επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, αναγκάστηκε να κατέβει από το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα – Παξοί ανήμερα του 15Αυγουστου, καθώς ο μηχανικός την έδιωξε κακήν κακώς με τη δικαιολογία πως το παιδί της με ειδικές ανάγκες παρενοχλούσε τους υπόλοιπους επιβάτες!

Όπως κατήγγειλε, ο μηχανικός του πλοίου, ο οποίος αρνήθηκε να της αναφέρει το όνομα του, την «διέταξε» να κατέβει από το πλοίο στο λιμάνι της Λευκίμμης, καθώς ο γιος της μιλούσε στον κόσμο και υπήρχαν παράπονα επιβατών.

Η ίδια αναγκάστηκε να πειθαρχήσει και παίρνοντας το γιο της αποβιβάστηκε. Ωστόσο, μόλις κατέβηκαν από το πλοίο, η γυναίκα συνειδητοποίησε πως δεν βρισκόταν καν στη Λευκίμμη, αλλά στη μέση του… πουθενά.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η καταγγέλλουσα και παρά τις εκκλήσεις της, μετά τις αναφορές του μηχανικού πως έπρεπε να εγκαταλείψει το πλοίο, ο καπετάνιος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Όπως αναφέρει μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο κόντεψαν να πάθουν ηλίαση.

Αναγκάστηκε να πληρώσει 70 ευρώ ταξί προκειμένου να επιστρέψει στην πόλη της Κέρκυρας με ότι αυτό συνεπαγόταν η ταλαιπωρία της ίδιας και του γιου της σωματικά, αλλά και ψυχολογικά, ενώ έκανε λόγο και για μείωση της αξιοπρέπειας τους.

Η μητέρα έχει κάνει δημόσια καταγγελία για το περιστατικό και έχει στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, το Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, τον Λιμενάρχη Κέρκυρας, τον Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες και τα ΜΜΕ.

«Απάνθρωπη ενέργεια» καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ

Τη λύπη και το θυμό του εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας μετά το περιστατικό, ενώ ζητούν να διερευνηθεί το θλιβερό αυτό συμβάν και αν έχει συμβεί να αποδοθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους υπεύθυνους του πλοίου.

«Ως Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία συμπαραστεκόμαστε στην ηρωϊδα μάνα του ατόμου με αναπηρία, που με τεράστιους αγώνες και κοινωνικές, επαγγελματικές θυσίες καταφέρνει να μεγαλώσει το παιδί της» αναφέρεται στην επιστολή, η οποία απευθύνεται προς όλους τους αρμόδιους φορείς από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Καταγγελία – σοκ: Άφησαν στη μέση του… πουθενά μητέρα με παιδί

Τονίζει ότι για το περιστατικό αυτό, αιτιολογία στάθηκε «συνομιλία που είχε γιός της άτομο με αναπηρία με συνταξιδιώτες τους, θέτοντας σε μεγάλη ταλαιπωρία, οικονομική ζημιά, κίνδυνο της υγείας τους και ιδιαίτερα του ατόμου με αναπηρία και βεβαίως μείωση της αξιοπρέπειάς τους, περιθωριοποιώντας τους και εγκαταλείποντάς τους σε μία άγνωστη και απομακρυσμένη περιοχή».

Και τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη αυτή ενέργεια των υπεύθυνων του πλοίου και μάλιστα ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης της 15ης Αυγούστου της Παναγιάς, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, ως πράξη ντροπής και δυσφημιστική για την πολιτισμική Κέρκυρα, την διεθνώς αναγνωρισμένη φιλόξενη Κέρκυρα, ως πράξη αντικοινωνική, ρατσιστική που αντιβαίνει εκτός από την κείμενη νομοθεσία και τα άρθρα 16 και 21 του Ελληνικού Συντάγματος, και την Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή ως Νόμος 4074/2012».

Στην επιστολή προστίθεται επίσης πως «η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία έδωσαν μεγάλους αγώνες για την κατάργηση των διακρίσεων, για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, και ιδιαίτερα σήμερα βρίσκονται σε διαβούλευση με την Ελληνική Κυβέρνηση με υπεύθυνο τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, για την σύνταξη του Σχεδίου Δράσης της Κυβέρνησης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr