Η Νατάλια Βοντιάνοβα, supermodel από τη Ρωσία ταξιδεύει στον κόσμο στο πλαίσιο συνεργασιών με πολυτελή brand μόδας και τώρα ως πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, θα προωθήσει ένα νέο παγκόσμιο μήνυμα με στόχο την εξομάλυνση των συζητήσεων για την αναπαραγωγική και τη σεξουαλική υγεία των γυναικών.

Η Βοντιάνοβα ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA).

«Για πολύ καιρό, η προσέγγιση της κοινωνίας για την εμμηνόρροια και την υγεία των γυναικών καθορίζεται από ταμπού και στίγμα.

Είναι πλέον δική μας ευθύνη να επαναπροσδιορίσουμε πολιτισμικά τι είναι φυσιολογικό» δήλωσε το μοντέλο, που ζει στο Παρίσι.

«Η εμμηνόρροια είναι μια φυσιολογική σωματική λειτουργία. Ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNFPA, θέλω να εργαστώ για να οικοδομήσω έναν κόσμο, στον οποίο δεν θα χρειάζεται πλέον να το εξηγούμε αυτό» τόνισε.

Η Νατάλια Βοντιάνοβα και το UNFPA, που επικεντρώνεται στην αναπαραγωγική και μητρική υγεία, θα συνεργαστούν για να ενδυναμώσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια ενάντια στις προκαταλήψεις γύρω από το σώμα τους και την υγεία, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις και αποκλεισμό.

«Είναι τραγική ειρωνεία κάτι τόσο καθολικό όσο η εμμηνόρροια να μπορεί να κάνει τα κορίτσια να αισθάνονται τόσο απομονωμένα» δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ,  η εκτελεστική διευθύντρια της UNFPA Ναταλία Κανέμ.

«Οι κοινωνίες ευημερούν όταν τα κορίτσια είναι σίγουρα, ενδυναμωμένα και λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις» υπογράμμισε.

Η Νατάλια Βοντιάνοβα ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες Πρέσβειρες Καλής Θέλησης, την Αμερικανίδα ηθοποιό, Άσλεϊ Τζαντ και τη Μέρι Ντόναλντσον, πριγκίπισσας της Δανίας.

in.gr

Πηγή: newsone.gr