Η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να είναι μόνο συλλογική, αλλά το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για ισότιμο διάλογο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Το ΝΑΤΟ συμφώνησε νωρίτερα σε ένα γενικό σχέδιο αποτροπής της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων!

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer υπήρξε μία από τους πιο ενεργούς υποστηρικτές του νέου «γενικού σχεδίου» του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της Ρωσίας σε περίπτωση που ξεσπάσει στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των πλευρών. Η στρατηγική, η οποία συμφωνήθηκε την Πέμπτη, προβλέπει τα στρατεύματα της στρατιωτικής συμμαχίας να «αναχαιτίζουν» τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή της Βαλτικής και στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ζητά επίσης μη συμβατικό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων, κυβερνοεπιθέσεων και διαστημικής στρατιωτικής τεχνολογίας. Μιλάμε για ένα εφιαλτικό, παρανοϊκό σενάριο.

«Αυτός είναι ο τρόπος αποτροπής», δήλωσε η Kramp-Karrenbauer στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σχολιάζοντας την ιδέα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία για να τις προστατεύσουν από αυτό που το ΝΑΤΟ αποκαλεί «ρωσική απειλή».

«Πρέπει να καταστήσουμε πολύ σαφές στη Ρωσία ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε και τέτοια μέτρα (πυρηνικά), ώστε να έχουν έγκαιρα αποτρεπτικό αποτέλεσμα… Αυτό προσαρμόζεται στην τρέχουσα συμπεριφορά της Ρωσίας»

Σήμερα, ο Σόιγκου είπε στην Γερμανίδα ομόλογό του ότι «η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να είναι μόνο συλλογική χωρίς παραβίαση των συμφερόντων της Ρωσίας. Αλλά αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για ισότιμο διάλογο σε αυτό το θέμα».

«Εν μέσω εκκλήσεων για στρατιωτική αποτροπή της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ ενισχύει με συνέπεια τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορά μας. Η Γερμανίδα υπουργός πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τι κατάληξη είχαν τέτοιες ενέργειες για τη Γερμανία και την Ευρώπη στο πρόσφατο παρελθόν». Αναφερόμενος στην καταστροφή της Γερμανίας από τον Κόκκινο Στρατό στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας υπενθύμισε επίσης τη χαοτική απόσυρση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο, καθώς η χώρα έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν. Το δυτικό σχέδιο αποτροπής στο Αφγανιστάν κατέληξε σε «μια καταστροφή, με την οποία όλος ο κόσμος πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει».

Πηγή: newsone.gr