Επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ομιλία του στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο, κατά την οποία έκανε αναφορές στον εμβολιασμό.

Όπως λέει η ΝΔ με ανακοίνωσή της, «ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πολάκης ανοιχτά και από το βήμα της Βουλής συντάχθηκε με τους αντιεμβολιαστές και τους δικαιολόγησε λέγοντας γιατί και ο ίδιος δεν κάνει το εμβόλιο.

Όπως τονίζει στην συνέχεια το κυβερνών κόμμα, «πίσω από ένα επίτευγμα της επιστήμης, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ανακάλυψε το εμβόλιο σώζοντας εκατομμύρια ζωές, ο κ.Πολάκης είδε “κονόμα εταιρειών”. Και δεν έμεινε εκεί αλλά καταφέρθηκε συλλήβδην κατά των επιστημόνων μιλώντας για “εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων”».

Κλείνοντας η ΝΔ σημειώνει: «Επειδή δεν πρόκειται μόνο για άλλη μια από τις γνωστές γραφικότητες του κ. Πολάκη αλλά για για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά. Οφείλει να πάρει θέση καθαρά και δημόσια».

Τι είπε ο Πολάκης στη Βουλή

Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Τρίτης, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή.

Νωρίτερα πάντως, ο ίδιος είχε προαναγγείλει την τοποθέτησή του  δημοσιεύοντας στο Facebook φωτογραφία του να καπνίζει σε ένα σκάφος.

«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», είπε ο κ. Πολάκης από τη Βουλή και πρόσθεσε: «εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι τιο πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ΄όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορωνοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας με τους 12.500 νεκρούς, εκ των οποίων οι 8.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχει ζητήσει από τον Νοέμβριο μειώνουν κατά 70% έως 90% τη βαριά νόσηση στους ευπαθείς.

«Σε αυτά να απαντήσει η ΝΔ. Σε αυτά να απαντήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, απευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα λέγοντας:

«Υπηρετείτε συμβόλαια της διαπλοκής που σας έφερε στην κυβέρνηση, με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Είστε οι Δαπίτες του 80, οι Δαπίτες και οι φλώροι, που λέγαμε τότε, οι οποίοι παίρνετε εκδίκηση από την κοινωνία, που τις δεκαετίες του 70 και του 80, μέσα από αγώνες, από διεκδικήσεις, απέσπασε ένα κομμάτι της υπεραξίας που η ίδια παρήγαγε, για μια καλύτερη ζωή».

Αυτό είπε, ο κ. Πολάκης, το κάνει ο Κωστής Χατζηδάκης «ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του» και που με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ο οποίος η μόνη δουλειά που έκανε όταν γύρισε από το Χάρβαρντ, γιατί δεν έδωσε εδώ πανελλαδικές, ήταν να βρει δουλειά στην Εθνική Τράπεζα, μέσω του Καρατζά και της κουμπαριάς που έκανε ο πατέρας του με το Σημίτη, αυτοί είναι οι άνθρωποι που νομοθετούν την κατάργηση και τη διάλυση του χρόνου εργασίας, την απλήρωτη εργασία, την απλήρωτη υπερωρίας, την αποσταθεροποίηση της ζωής των εργαζομένων».

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Πολάκης σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής:

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: […] Θα τελειώσω την ομιλία μου και θέλω ένα λεπτό την ανοχή σας. Στις έντεκα παρά τέταρτο απόψε έβγαλε ανακοίνωση το Κόμμα σας για μένα. Δεν είναι η πρώτη φορά -το έχει κάνει ξανά- και λέει: «Νέα Δημοκρατία, ο Πολάκης αμφισβητεί τα εμβόλια. Να πάρει θέση ο Τσίπρας».

Ακούστε, λοιπόν, για να τελειώνουμε, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτον, την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανένα. Δεύτερον, πέρυσι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο έκανα και αντιγριπικό και αντιπνευμονιοκοκκικό, το Pneumovir, αυτό που είναι για εφ’ όρου ζωής για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά και προ κορωνοϊού είχα κάνει μια μακρόχρονη και δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα ως καπνιστής.

Έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Τα κορίτσια μου έκαναν τα εμβόλια. Όμως, έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια. Και εδώ τώρα να πούμε πάλι μερικές αλήθειες, γιατί εδώ δεν θα ξεχάσουμε την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε όλο το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας στα εμβόλια, ενώ σας φωνάζουμε για κάποια πράγματα από πέρυσι και επειδή οι εντεταλμένοι πολιτικά Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σας κρατάει φανάρι, γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους, τους οποίους τα ερωτήματα που θα απευθύνω απευθύνονται και σε αυτούς. Και ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως λέει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας και το Κόμμα μου.

Είναι, λοιπόν, αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, από το SPUTNIK μέχρι το PHIZER, οκτώ-εννιά μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο που δόθηκε; Μπορεί να μου απαντήσετε; Γιατρός είστε. Είναι τριάμισι ή πέντε χρόνια το επόμενο που έχει δοθεί. Γιατί έγινε αυτό;

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Κύριε συνάδελφε, παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Γιατί τότε τελειώνει -όχι να μου απαντήσετε συγκεκριμένα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ: Το αντιγριπικό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει αυτό που λέτε. Λέτε ψέματα.

Υπήρξε, λοιπόν, ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ιατρικής εμβόλιο, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριπικό ξέρουμε είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό που έκανα είναι για εφ’ όρου ζωής.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Ολοκληρώστε, κύριε συνάδελφε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. ’ένα άλλο που θα κάνω του χρόνου είναι για πέντε χρόνια. Του κορωνοϊού για πόσο είναι; Απαντήστε μου.

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η αρχική μελέτη φάσης 3 του PHIZER, του γνωστού εμβολίου, στα δημοσιεύματα που υπάρχουν και που μπορεί να τα βρει κανείς στο δίκτυο τον Οκτώβριο έλεγε θα τελειώσει η Φάση 3 τον Γενάρη, αφού μπουν τόσες χιλιάδες που στη μελέτη για να έχει στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα αυτή η αρχική μελέτη.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Κύριε συνάδελφε, έχετε πάρει επιπλέον δυόμισι λεπτά. Σας παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Τελειώνω.

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η μελέτη αυτή σταμάτησε 13 και είπε ότι «τελειώσαμε, όλα καλά», 13 Νοεμβρίου, τρεις μέρες μετά που πήραν έκτακτη έγκριση τα μονοκλωνικά αντισώματα από τον FBA;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Ευχαριστούμε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι προσπαθείτε με αυτό που κάνετε να καλύψετε την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, όταν δωδεκάμισι χιλιάδες νεκροί, οι οχτώμισι χιλιάδες από αυτούς είναι εκτός ΜΕΘ;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Κύριε συνάδελφε, έχετε φτάσει τα δέκα λεπτά. Παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μία τελευταία ερώτηση: Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι με βάση μελέτες φάσης 3, των τριών μονοκλωνικών αντισωμάτων που σας φώναζα τον Νοέμβριο να φέρετε μειώνουν από 70% έως 90% τη βαριά νόσηση στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή, αυτούς που τελικά πεθαίνουν και θα είχαμε γλιτώσει από τους δωδεκάμισι χιλιάδες τους έξι χιλιάδες; Σε αυτά ν’ απαντήσει η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτά ν’ απαντήσει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Και δεν θα ξεχάσουμε την ιατρική που ξέρουμε, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών.

Πηγή: newsone.gr