Εισήγηση υπερ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη αναμένεται να απευθύνει προς την Ολομέλεια η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Τα μέλη της επιτροπής συνεδρίασαν το πρωί της Τετάρτης και αποφάσισαν με ευρύτερη πλειοψηφία να γνωμοδοτήσουν υπερ της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκειμένου να εκδικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει εναντίον του ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης. Υπερ της άρσης ψήφισαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση.

Πιθανότατα, την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το επίμαχο αίτημα στην Ολομέλεια προκειμένου οι βουλευτές να δώσουν την τελική έγκριση με ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο αντίστοιχο αίτημα κατά του κ. Πολάκη είχε καταψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Πέραν αυτού η επιτροπή συζήτησε και τοποθετήθηκε υπερ της άρσης ασυλίας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου που αφορά την περίοδο κατά την οποία ήταν μέλος επιτροπής για την επιλογή διοικητών νοσοκομείων.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr