Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νέο επεισόδιο με την Βάνα Νικολαΐδου στο ΕΚΠΑ – Φοιτητής την υπερασπίστηκε

Νέο επεισόδιο με την Βάνα Νικολαΐδου στο ΕΚΠΑ – Φοιτητής την υπερασπίστηκε

21
0

Νέο επεισόδιο με την πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου, εκτυλίχθηκε χθες στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, όταν ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εμποδίσει την καθηγήτρια να κάνει το μάθημά της, ένας εκ των φοιτητών παρενέβη και πήρε τον λόγο υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της κυρίας Νικολαΐδου να κάνει το μάθημα.

«Η κυρία Νικολαΐδου έχει δικαίωμα να μπει στο μάθημά της και να ασκήσει τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Αυτό σημαίνει ελευθερία της έκφρασης στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει άσυλο ιδεών» ακούγεται να λέει ο φοιτητής.

Το βίντεο που ανέβασε στο TikTok η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχει ως λεζάντα: «Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα, στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ η Δημοκρατία νίκησε».

Υπενθυμίζεται ότι η Βάνα Νικολαΐδου στοχοποιήθηκε από ομάδα φοιτητών, μετά από ανάρτησή της που υποστήριζε ότι οι κινητοποιήσεις για τα Τέμπη δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία και ειδικά με ένα συλλαλητήριο που αφορά μια εθνική τραγωδία.

Φοιτητές κρέμασαν πανό στο κτίριο της Φιλοσοφικής ζητώντας την παραίτησή της, με την Κοσμητεία της Σχολής να παρεμβαίνει και να εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της καθηγήτριας.

Πηγή: newsone.gr