Ο Νικόλας Στραβοπόδης ο ηθοποιός που κατηγορείται από τον Δημήτρη Άνθη για βιασμό μίλησε τόσο για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν όσο και για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σχετικά με τις κατηγορίες για βιασμό λέει: «Αρνούμαι την κατηγορία, δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη, ούτε κάποιον άλλον ποτέ στη ζωή μου».

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο η γνωριμία του με τον Δημήτρη Άνθη έγινε δύο χρόνια νωρίτερα από αυτό που δήλωσε ο Δημήτρης Άνθης, δηλαδή το 2004 και όχι το 2006.

«Με φλέρταρε, μία μέρα με περίμενε έξω από το μαγαζί, πήγαμε βόλτα και μετά πήγαμε στο σπίτι μου. Εγώ συγκατοικούσα με μια παιδική μου φίλη και μάλιστα την πήρα και τηλέφωνο και της είπα ότι έρχομαι με τον αδερφό ενός συναδέλφου στο μαγαζί ώστε επειδή ήταν η πρώτη μας βόλτα να μην έρθει σε δύσκολη θέση το παιδί, αν μέναμε οι δυο μας» τονίζει.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός υπογραμμίζει πως το σeξ ήταν συναινετικό μεταξύ δύο 20χρονων, αλλά δεν υπήρχε συνέχεια τις επόμενες φορές που συναντήθηκαν στο μαγαζί. «Ήταν ένα σeξ μεταξύ δύο εικοσάχρονων, οπότε εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί Πόσο αμήχανο, πόσο πρωτόγνωρο ήταν για εκείνες τις ηλικίες ένα ομοφυλοφιλικό σeξ».

Εσύ είχες σχέσεις εργασιακές ή φιλικές με τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Εγώ όσο ήμουν φοιτητής στη δραματική σχολή, δεν είχα καθηγητή τον Λιγνάδη. Παρόλα αυτά, εγώ με τον κύριο Λιγνάδη, όπως κι άλλοι 200 ηθοποιοί και φοιτητές κάναμε παρέα γιατί τότε έφερνε έναν νέο αέρα στην σκηνοθεσία του θεάτρου.

Εγώ δεν ήμουν μαθητής του, έχω κάνει μόνο ένα σεμινάριο μαζί του για 2-3 μήνες το 2001. Δηλαδή είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο υποκριτικής πολύ πριν μπω στο εθνικό, στο οποίο μπήκα το 2003, με την δεύτερη προσπάθεια, στην πρώτη απέτυχα. Στη δεύτερη προσπάθεια πέρασε και στο κρατικό στην Θεσσαλονίκη, με άλλη επιτροπή και στο εθνικό στην Αθήνα.

Μάλιστα, πήγα πρώτα στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσω μαθήματα και μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα του εθνικού γύρισα στην Αθήνα. Επέλεξα την Αθήνα γιατί είναι ο τόπος γέννησης μου, μένουν τα αδέρφια μου κτλ. Από το 2007 μέχρι το 2021 έχω συνεργαστεί συνολικά με τον κύριο Λιγνάδη 7 μήνες. Δεν μπορεί να ήμουν ούτε το πουλέν του ούτε ο άνθρωπος που βοηθήθηκα από αυτόν. Έχω παίξει μόνο μία φορά σε παράσταση του, στο Ρωμαίος και Ιουλιέτα του 2016.

Ακούγεται ότι ήσουν κάτι σαν μαθητής του και ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του…

«Υπήρχαν άνθρωποι στο κοινωνικό του περιβάλλον, που τους φοιτητές του εθνικού ήταν όλοι, δεν είμαι μόνο εγώ, όλοι αυτοί που ήταν γένια μου, ήμασταν φοιτητές στο εθνικό και κάναμε παρέα. Εντωμεταξύ, εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πέρασα τις δικές μου ψυχολογικές μελαγχολίες κτλ, οπότε είχα αποσυρθεί λίγο και από το θέατρο.

Δηλαδή, εγώ καριέρα όπως γνωρίζετε, έκανα στην Κύπρο το 2018. Και τώρα μιλάμε για υποθέσεις του 2004. Δεν είμαι κανένας επιτυχημένος ηθοποιός, ώστε να μπορώ να παρατηρώ κάποιον. Αν ήμουν τόσο ευνοούμενος σίγουρα θα είχα κάνει μεγαλύτερη καριέρα και πολύ νωρίτερα. Δεν θα είχα παίξει μόνο σε μία παράσταση…», είπε ο 37χρονος ηθοποιός στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ».

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr