Μετά τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ μεγάλος νικητής και νέος πρόεδρος στο Αριστερό κόμμα αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου με τα αποτελέσματα της κάλπης να δείχνουν ως μεγάλο νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη που πλέον αναλαμβάνει τα ηνία της προεδρίας του κόμματος.Νίκος Ανδρουλάκης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνδέθηκε από νωρίς με την πολιτική αφού ο πατέρας του ήταν θερμός υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη. Ο ίδιος σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο πρόγραμμα «Νέα υλικά και περιβάλλον», ενώ είναι διδάκτωρ στη φιλοσοφία ενώ τον Μάιο του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεννήθηκε το 1979 και κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

Το 2019 ωστόσο, συνέβη και ένα δυσάρεστο γεγονός που σημάδεψε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η Αθηνά Ανδρουλάκη, η αγαπημένη θεία του πολιτικού, έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019 και η απώλειά της στοίχισε στον ίδιο, καθώς την είχε ως δεύτερη μητέρα του καθώς είχαν αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Η Ανδρουλάκη υπήρξε γιατρός, και συγκεκριμένα ήταν διευθύντρια στο παθοανατομικό νοσοκομείο «Ελπίς». Εκτός από γιατρός, υπήρξε και βραβευμένη ποιήτρια για τη συλλογή της.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Νίκος Ανδρουλάκης προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους και μεγάλη του αγάπη είναι ο μοναχογιός του, ο 10χρονος Μαρίνος.

Με τη μητέρα του γιου του, Ελένη Ψαρρού, υπήρξαν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο. Εκείνη ήταν λίγο μικρότερή του ηλικιακά και έχει ασχοληθεί με τις τουριστικές επιχειρήσεις. Οι δυο τους είχαν κάνει σύμφωνο συμβίωσης, ωστόσο λίγο αργότερα αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Αναμφίβολα, σπουδαίο ρόλο στη ζωή του έχουν παίξει και η μητέρα του Πόπη και η αδερφή του Μαρία που στηρίζουν τις επιλογές του αθόρυβα.

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr