Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ο 55χρονος με τη μεζονέτα και τη χλιδάτη ζωή – Πώς… έταζε...

Ο 55χρονος με τη μεζονέτα και τη χλιδάτη ζωή – Πώς… έταζε επενδύσεις και «μαδούσε» τα θύματά του

55
0

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 55χρονος που… έταζε κέρδη από επενδύσεις σε ευκατάστατους Αθηναίους.

Ο55χρονος ζούσε σε πολυτελή μεζονέτα στην Κηφισιά και κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο και μηχανή μεγάλου κυβισμού γνωστής αμερικανικής βιομηχανίας.

Ο άνδρας έπειθε ευκατάστατους κατοίκους των βορείων προαστίων ότι εργάζεται σε μεγάλη επενδυτική τράπεζα της Αμερικής και προσέφερε ελκυστικά επενδυτικά προϊόντα, κυρίως αμοιβαία κεφάλαια με επιτόκια κέρδους που έφταναν ακόμα και το 15%, όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Ζητούσε μάλιστα πάντα αυτά τα ποσά να του τα χορηγούν μέσω e-banking.

Με αποτέλεσμα δεκάδες ευκατάστατοι κάτοικοι των βορείων προαστίων να τους δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να τα επενδύσει. Δεν λάμβαναν ωστόσο κανένα κέρδος καθώς τα επενδυτικά προϊόντα ήταν ανύπαρκτα…

Ετσι τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσά τους και επώνυμοι Αθηναίοι, κατήγγειλαν την απάτη και εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο 55χρονος συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα τον συνέλαβαν σε γνωστή καφετέρια της Κηφισιάς την ώρα που προσπαθούσε να πείσει άλλον έναν ευκατάστατο κάτοικο της περιοχής να επενδύσει σε δήθεν αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες της 20-12-2022 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος αλλοδαπός που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης έρευνας, σχεδιάστηκε από την ανωτέρω υπηρεσία και διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε ο ανωτέρω διωκόμενος.

Σύμφωνα με το διωκτικό έγγραφο, ο συλληφθείς με έτερους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2020, εμφανιζόταν ως σύμβουλος προωθώντας ανύπαρκτα επενδυτικά προϊόντα σε μεγάλες εταιρείες, συμμετέχοντας παράλληλα σε περιπτώσεις πλαστογραφίας κατά τρίτων προσώπων.

Το παράνομο χρηματικό όφελος που αποκόμισε από την εγκληματική του δραστηριότητα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 240.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί ανέρχεται σε -27- τουλάχιστον.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: newsone.gr