Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα είναι ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Χάρης Καστανίδης.

Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, αποφάσισε να μπει στον αγώνα για τη διεκδίκηση της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής. Υπενθυμίζεται ότι και ο Ανδρέας Λοβέρδος διεκδικεί την προεδρία.

Έτσι, πλέον οι “μονομάχοι” είναι τέσσερις για την ηγεσία του κόμματος, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη να συμπληρώνουν την 4αδα.

Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Καστανίδη για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ - Κίνημα Αλλαγής

Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους. Και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη.

Στην πατρίδα μας, τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα, τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ.

Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών.

Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών.

enikos.gr

Πηγή: newsone.gr