Ο Έλον Μασκ ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, εκτοπίζοντας από την κορυφή τον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό, μετά την πτώση των τιμών του ομίλου ειδών πολυτελείως LVMH κατά 2,6% στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Ο επικεφαλής της Τesla, της SpaceX και του Twitter – η αξία του οποίου υποχώρησε στο ένα τρίτο του ποσού που είχε διαθέσει ο Μασκ για την εξαγορά του το περασμένο φθινόπωρο – και ο 74χρονος Αρνό κοντράρονται διαρκώς φέτος για την κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη του Bloomberg.

O Γάλλος δισεκατομμυριούχος ξεπέρασε τον Μασκ τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η βιομηχανία τεχνολογίας αντιμετώπιζε δυσκολίες, ενώ η αγορά ειδών πολυτελείας έδειχνε ανθεκτική απέναντι στον πληθωρισμό.

Ο Αρνό έχασε την πρωτιά λόγω της πτώσης της τιμής των μετοχών της LVMH

To τελευταίο διάστημα, ωστόσο, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αγορά της Κίνας, η πίστη των αγορών στην πλευστότητα του κλάδου πολυτελείας εξασθενεί και οι μετοχές της LVMH έχουν υποχωρήσει περίπου 10% από τον Απρίλιο, διαγράφοντας κάποια στιγμή 11 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή περιουσία του Αρνό μέσα σε ένα 24ωρο.

 pronews.gr

Από την άλλη ο Μασκ, που έτυχε χθες ενθουσιώδους υποδοχής από τους χρήστες των κινεζικών social media κατά την επίσκεψή το Πεκίνο, έχει κερδίσει περισσότερα από 55,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω της Tesla. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Όστιν – η οποία αποτελεί το 71% της περιουσίας του – έχει σημειώσει ετήσια άνοδο 66% μέχρι σήμερα. Η περιουσία του Μασκ αποτιμάται πλέον σε περίπου 192,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, ενώ του Aρνό γύρω στα 186,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newsone.gr