Ο φυλακισμένος Όσκαρ Πιστόριους έστειλε ένα «συναισθηματικά οδυνηρό» γράμμα στους γονείς της δολοφονημένης κοπέλας του Ρίβα Στέενκαμπ σε μια κίνηση που ο δικηγόρος τους περιέγραψε ως «σαν να σκίζεις έναν επίδεσμο από μια πληγή».

Ο 34χρονος παραολυμπιονίκης, πληροί τις προϋποθέσεις για αποφυλάκιση υπό όρους από τον Ιούλιο, αφού καταδικάστηκε για φόνο επειδή πυροβόλησε πολλές φορές τη φίλη του μέσα από μια πόρτα τουαλέτας στο σπίτι του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής , την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013.

πιστολιους4

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης έστειλε στους γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ, Τζουν και Μπάρι, μια επιστολή ως μέρος της διαδικασίας αποφυλάκισης υπό όρους στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με την οποία οι κρατούμενοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους.

πισδτολιους2

Η δικηγόρος τους, Τάνια Κοέν, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής είπε ότι οι γονείς του θύματος αναστατώθηκαν όταν έμαθαν ότι ο Πιστόριους δικαιούνταν αποφυλάκιση υπό όρους από τον Ιούλιο, ενώ υπολόγιζαν πως δεν θα βγει από τη φυλακή μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

πιστολιους1

Μια ακρόαση αποφυλάκισης είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο μήνα, αλλά ακυρώθηκε, εν μέρει επειδή δεν είχε κανονιστεί συνάντηση μεταξύ των γονιών του Πιστόριους και των Στέενκαμπ. Η ημερομηνία για νέα ακρόαση δεν έχει οριστεί ακόμη.

Ο Πιστόριους, ο οποίος έχει εκτίσει το ήμισυ της 13χρονης ποινής του αφού καταδικάστηκε για φόνο το 2015, πρέπει επίσης να συναντήσει τους γονείς της Ρίβα προτού εξεταστεί η αποφυλάκιση του.

Πηγή: newsone.gr