Ανασχηματισμό – φιάσκο χαρακτηρίζουν τα του ΣΥΡΙΖΑ το νέο κυβερνητικό σχήμα επισημαίνοντας ότι «ανίκανος  ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ουσιαστικές αλλαγές, προσέθεσε βουλευτές, δημιουργώντας ένα “ευέλικτο” σχήμα 59 υπουργών».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ωστόσο ότι κάποιες από τις αλλαγές που έκανε ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό – όπως για παράδειγμα αυτή του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών – δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για να στήσει κάλπες.

«Οι “μουσικές καρέκλες” και τα σχέδια για εκλογικό αιφνιδιασμό, με τον ακροδεξιό κ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, που ζητούσε θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, δεν μπορούν να σώσουν τον κ. Μητσοτάκη από την κοινωνική δυσαρέσκεια και τις ευθύνες του» έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι άνθρωποι τονίζουν ακόμα ότι «ο ανασχηματισμός αποτελεί ένα μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία αφού με τις επιλογές του ο πρωθυπουργός επιβράβευσε τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, το χάος στα σχολεία, το μπάχαλο στον τουρισμό».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας μάλιστα τις αλλαγές ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «η αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη, η είσοδος της Σ. Βούλτεψη και η τοποθέτηση του Α. Πλεύρη στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έχει απλά άρωμα αλλά σφραγίδα ακροδεξιάς».

Ακόμα χαρακτήρισε άτολμο τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άλλαξε τους υπουργούς που ευθύνονται για τα πιο σημαντικά ζητήματα. Ούτε τον Χ. Θεοχάρη που ευθύνεται για το αδιανόητο μπάχαλο με το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι. Ούτε τον Β. Κικίλια που στην κυριολεξία έχει απωλέσει τον έλεγχο της πανδημίας. Ούτε την κ. Κεραμέως που έχει την ευθύνη για το αδιανόητο φιάσκο στην παιδεία. Ούτε τον Χ. Σταικούρα που έχει φέρει την οικονομία στην χειρότερη κατάσταση».

Στο στόχαστρο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει και ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναρωτιούνταν μάλιστα για την τοποθέτηση αυτή λέγοντας: «Ο κ. Χατζηδάκης αφού ολοκλήρωσε το έργο του στο υπουργείο Ενέργειας, το έργο των ιδιωτικοποιήσεων μπιρ παρά, αναλαμβάνει ως ένας από τους πιο ακραία νεοφιλελεύθερους το υπουργείο Εργασίας.

Αυτό είναι πολύ κακή είδηση, όχι ότι ο κ. Βρούτσης δεν ήταν αρκούντως επιθετικός. Απλά μένει μια απορία. Αφού το ασφαλιστικό σύστημα πήγαινε τόσο καλά. Αφού ο κ. Βρούτσης είχε διορθώσει όλα όσα υποτίθεται ότι ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει. Για ποιον λόγο τον αλλάζει; Τι δεν πήγε καλά;».

newsit.gr

Πηγή: newsone.gr