Σε εμπορική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη εκτίθεται το ηλεκτρικό μικρομεσαίο Gunsel B9 που θα κατασκευάζεται από την ομώνυμη τουρκοκυπριακή εταιρία.

Στην τετραήμερη εμπορική έκθεση EXPO 2020 στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάζεται στο κοινό το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Gunsel B9 το οποίο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου από την ίδια στις εγκαταστάσεις της στην Κύπρο.

Η εξέλιξη του Gunsel B9 έχει ξεκινήσει από το 2016 απασχολώντας μια ομάδα με περισσότερους από 160 μηχανικούς και σχεδιαστές του ιδιωτικού πανεπιστημίου Near East στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Λευκωσίας. Οι πρώτες οδηγικές δοκιμές του μοντέλου ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο μοντέλο το οποίο με βάση τις ανακοινώσεις της Gunsel θα έχει αυτονομία της τάξης των 350 χιλιομέτρων με μια φόρτιση της μπαταρίας η οποία έχει εξελιχθεί και κατασκευάζεται από την ίδια την εταιρία. Θα κινείται από ηλεκτροκινητήρα 160 ίππων ο οποίος θα προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8 δευτερόλεπτα.

gunsel-b9

Στην περιγραφή του αυτοκινήτου αναφέρεται πως το αυτοκίνητο αποτελείται από 10.000 εξαρτήματα με την εταιρία να έχει συνάψει συνεργασία με 800 προμηθευτές από 28 χώρες. Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης που παρουσιάζεται το B9 η Gunsel φιλοξενεί και την σχεδιαστική πρόταση για το επόμενο μοντέλο της με την ονομασία J9. Η παραγωγή του μοντέλου υπολογίζεται να ξεκινήσει το 2021 με πρόβλεψη για 30.000 μονάδες το χρόνο. Πάντως θα το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε ώστε να δούμε εάν τελικά το B9 θα περάσει από την θεωρία στην πράξη και αν τελικά το πρωτότυπο που παρουσιάζεται σήμερα θα φθάσει τελικά στο στάδιο της παραγωγής.

gunsel-b9

newsauto.gr

Πηγή: newsone.gr